Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

fransa iddaa sifre

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/09/2012 - 14:58 GMT+3

Fransa Ligi'nin heyecanı dördüncü hafta oynanacak maçlarla devam ediyor. Gelin günün maçlarının şifrelerine bakalım.

lyon gomis

Görsel kaynağı: Reuters

Lyon - Valenciennes
Dördüncü haftanın açılış maçında Lyon, saat 18:00'de Valenciennes'i ağırlayacak. Valenciennes, 3 puanlı sisteme geçildiğinden beri ilk kez üç haftada 7 puan alarak başladığı ligde oldukça zorlandığı bir deplasmana gidiyor. Konuk ekip Lyon'a karşı deplasmanda oynadığı son 29 maçta 16 yenilgi ve 11 beraberlik aldı. Deplasmanda başarılı bir grafik çizmeyen Valenciennes, son 8 deplasman maçından sadece birini kazanmayı başarabildi. Lyon ise rakibine karşı evinde 11 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Ev sahibi ekip ayrıca yaklaşık 1.5 yıldır evindeki tüm maçlarda gol atmayı başarıyor. Fakat Lyon buna rağmen son 41 maçının sadece 6'sında kalesini gole kapatmayı başardı. Ayrıca Gerland stadında oynanan son 14 maçta toplam 59 gol atıldı ki bu da maç başına 4.2 gol anlamına geliyor.
Ajaccio - Evian
Saat 21:00'de başlayacak altı maçın ilki Ajaccio ve Evian arasında. Ajaccio şimdiye kadar Ligue 1'de Evian'ı yenmeyi başaramamış olsa da, evinde 12 maçlık bir yenilmezlik serisi sürdürüyor, buna rağmen 259 dakikadır gol atmayı başarabilmiş değil. Evian ise 6 maçtır kazanamasa da, deplasmanda son 8 maçının sadece birini kaybetti. Geçtiğimiz sezon öne geçtiği maçlarda tam 30 puan kaybeden Evian, son dokuz maçtır kalesinde gol görüyor. Ligin ilk üç haftasında dokuz sarı ve iki kırmızı görerek bu istatistikte ligin zirvesinde yer alan Ajaccio'nun en büyük gol silahı ise Romanya formasıyla en çok gol atan isimler sıralamasında Hagi'nin ardından ikinci sırada olan Adrian Mutu.
Bastia - St. Etienne
Evinde 13 maçtır kazanan ve Frederic Hantz yönetiminde iç sahada henüz maç kaybetmemiş olan Bastia, saat 21:00'de son 3 maçtır yenildiği St. Etienne karşısına çıkıyor. Korsika'ya yaptığı yolculuklarda 12 maçtır kazanamayan St. Etienne deplasmanda yaptığı son üç maçı kaybetse de evinden uzakta oynadığı son 7 maçta en az bir gol atmayı başardı. Bu sezon ligin en çok gol atan takımı olan Bastia, üç haftada 7 gol atıp kalesinde altı gol gördü. Bu da Bastia maçlarında ortalama 4.3 gol olduğu anlamına geliyor. Bastia son 16 maçtır berabere kalmıyor.
Brest - Troyes
Brest ve Troyes, saat 21:00'de tarihlerinde ilk kez Ligue 1'de karşı karşıya gelecekler. Evinde 3 maçtır gol yemeyen Brest, buna karşılık olarak ligde bu sezon sadece beş şut çekti ve bir gol atabildi. Deplasmanda başarısız olan Troyes ise Ligue 1'de 11 maçtır deplasmanda kazanamıyor. Ayrıca bu sezon ligin en fazla gol yiyen takımı da 7 golle Troyes.
Lorient - Nancy
Nancy, Lorient deplasmanında 6 maçtır kazanamıyor. Lorient ise 2012 yılında sadece bir maçı kalesinde gol görmeden tamamlayabildi. Ligde şimdiye kadar oynadığı bütün maçlarda ikişer gol atan Lorient için Nancy maçı aynı zamanda lig tarihlerinin 300. maçı olma özelliği taşıyor.
Bu maçta ikinci yarı gol görme ihtimalimizin yüksek olduğu belirten veriler ise bu iki takım arasında atılan 13 golün 12'sinin devre arasından sonra gelmesi ve Lorient'ın geçtiğimiz sezondan beri attığı gollerin % 58'inin son yarım saatte gelmiş olması. Ayrıca Lorient penaltı kazanırsa atacağına kesin gözüyle bakmak gerekiyor, çünkü Arnold Mvuemba Ligue 1'de henüz penaltı kaçırmamış durumda.
Sochaux - Montpellier
Ligue 1'de yükseldiğinden beri Sochaux'ya karşı altı maç yapan Montpellier, bunların beşini kazanmayı, birinde de beraberliği korumayı başardı. Bu sezon ilk üç haftada sadece 1 puan alarak tarihte bir şampiyonun yaptığı en kötü başlangıcı egale eden Montpellier'nin rakibi de ilk üç maçının tamamını kaybetti. Son şampiyon ayrıca ilk üç maçının ikisinde skorda üstünlüğü yakalamasına rağmen bu maçlardan sadece 1 puan çıkarabildi. İki takımın da bu sezon yediği bütün gollerin ikinci yarıda geldiğini, hatta büyük bir çoğunluğunun maçın son 15 dakikasında gerçekleştiğini de gözden kaçırmamak gerekiyor.
Toulouse - Reims
Son üç maçtır Reims'e puan kaybetmeyen Toulouse, bu maç da serisini sürdürmeye çalışacak. Reims'in Ligue 1'de altı maçtır deplasmanda galip gelememesi de ev sahibi ekibin elindeki kozlardan. Bu iki ekibin karşılaştığı son altı maçta ortalama 3 gol olduğunu da belirtmek gerekiyor. Alain Casanova takımın başına geçtiğinden beri çıktığı 155 maçın 64'ünde kalesini gole kapatan Toulouse bu konuda ligin en iyisi. Bu karşılaşma da bu haftaki yedi maçın altısında olduğu gibi saat 21:00'de başlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam