Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fransa ligi her şeye gebe

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/03/2014 - 18:43 GMT+2

Fransa'da şampiyonluk yarışı devam ederken, Avrupa kupalarında yer almak için dev bir derbi oynanacak. İşte Alphan Doğualp'in gözünden Fransa Ligi'nin panoraması.

zlatan ibrahimovic

Görsel kaynağı: Imago

Fransa Ligi’nde geride bıraktığımız 30 hafta sonunda liderlik yarışındaki takımlardan başkent ekibi PSG şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor.
30. hafta karşılaşmasında deplasmanda Lorient ile karşılaşan PSG sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu kazanılan karşılaşma ile 6 maçlık galibiyet serisi yakalayan PSG en yakın rakibi Monaco ile olan puan farkını ise 10’a çıkardı. Geçen sezonun şampiyonu PSG bu hafta ligin ortasında bulunan Nice deplasmanında galibiyet arayacak.
picture

falcao

Görsel kaynağı: AFP

Monaco’nun kaybedecek birşeyi kalmadı
Fransa 1.Ligi’ne bu sezon yükselen Monaco kraliyet ailesinin takımı Kırmızı-beyazlılar sezon başında yakaladığı başarılı ivmeyi devam ettiremedi. Özellikle sezon başı yaptığı star transferleri ile şampiyonluk yarışının en büyük adayı olan Monaco, bu hafta Stade Louis II’de puan kaybı yaşadı. Ligde kendisinden dokuz puan geride, 3.sırada bulunan Lille ile karşılaşan Monaco sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak bu sezon evindeki dördüncü beraberliği aldı. Yıldız forveti Falcao’dan sakatlığı nedeniyle dokuz maçtır yararlanamayan Monaco’nun; önünde kalan 8 maçı da kayıpsız atlatıp, liderin kaybetmesini beklemekten başka bir şansı kalmadı.
Avrupa Ligi mücadelesi kızışıyor
Fransa’da geride bıraktığımız 30 hafta sonunda maç başına 1,34 gol ortalaması ile oynayan Lille’de işler iyi gitmiyor. Ligde oynadığı son 6 karşılaşmada 4 beraberlik alan Lille’in kuşkusuz en büyük avantajı Fildişili forvet Kalou. Takımın attığı toplam 34 golün 10’unda imzası bulunan Kalou, son 3 karşılaşmada gol atma başarısı gösteremese de bu hafta evinde oynayacakları Guingamp maçında takımının en büyük kozu olacak. Şu an 4.sırada bulunan Saint-Etienne’nin üç puan önünde bulunan ekip, rakibinin Lyon ile oynadığı karşılaşmada puan kaybı yaşamasını bekleyerek, Şampiyonlar Ligi’ne gitme adına avantaj sağlamak istiyor.
picture

FOOTBALL 2013 Saint-Etienne - Lyon (Gonalons)

Görsel kaynağı: Panoramic

Bir derbiden daha fazlası
Ligde bu hafta öyle bir maç oynanacak ki, Fransa’nın en önemli derbilerinden biri. İki takım için bu karşılaşma bir derbiden daha fazla anlam taşıyor. İki ezeli rakip olan Lyon ve Saint-Etienne bu hafta Du Roudourou’da karşı karşıya gelecek. Topladığı 48 puan ile 5.sırada bulunan Lyon evinde 3 puan üstünde bulunan Saint-Etienne’yi yenerek puanları eşitlemek istiyor. Fransa’da 4.olan takımın Avrupa Ligi vizesi aldığını göz önüne alırsak; uzun yıllardır Avrupa sahnesinde yer alan Lyon'un galibiyetten başka bir seçeneği bulunmuyor. Ligde üst üste aldığı iki mağlubiyet ile düşüşe geçen Yeşiller ise geçen hafta milli oyuncumuz Mevlüt’ün yıldızlaştığı maçta Sochaux’u yenerek derbi öncesi taraftarların yüzünü güldürdü.
Düşme potasındaki maçlar her şeye gebe
Fransa’da ligin dibine demir atmış Ajaccio’ya artık düştü gözüyle bakılırken, diğer iki takımın kim olacağı merak konuasu. Topladığı 25 puan ile 19.sırada bulunan Sochaux sahasında Marseille’yı ağırlayacakken, Valenciennes deplasmanda kendisinin altı puan üstündeki Montpellier maçına çıkacak. Oynadığı son 3 maçta 2 galibiyet alan Valenciennes, dört maçtır kazanamayan Montpellier’i geçerek rahat bir nefes almak istiyor. Montpellier ise sahasında kazanarak düşme potasından uzaklaşmak istiyor.
Haftanın futbolcusuFransa’da bu haftanın en iyi oyuncusu milli oyuncumuz Mevlüt oldu. Takımı Saint-Etienne’in üst üste puan kaybettiği iki maçtan sonra takımını rahatlatan isim oldu. İkinci yarının başında oyuna giren Mevlüt, girdikten 1 dakika sonra takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 89.dakikasında da bir gol kaydeden Mevlüt, Fransa Ligi’nde haftanın en iyi oyuncusu oldu.
Haftanın maçı
Fransa Ligi’nde haftanın nefes kesen maçı ligin dibinde bulunan iki takımdan geldi. Valenciennes deplasmanına konuk olan Ajaccio sahadan 3-2 galip ayrıldı. İlk yarısı 0-0 eşitlikle biten maçın ikinci yarısı kedi fare kovalamacası gibi geçti. İlk olarak 1-0 öne geçen taraf, ev sahibi ekip oldu. Golden 10 dakika sonra beraberliği sağlayan Ajaccio, golden 10 dakika sonra topu ağlarında gördü. Maçı bitiren isim Issa Baradji oldu. 87. ve 90. dakikalarda üst üste iki gol atan Ajaccio’nun 18 yaşındaki forveti takımına 3 puanı getiren isim oldu.
Gol krallığı
Ibrahimovic PSG 25 gol
Cavani PSG 14 gol
Lacazette Lyon 13 gol
Gignac Marseille 13 gol
Ben Yedder Toulouse 12 gol
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam