Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Drogba Chelsea

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 22/05/2012 - 18:26 GMT+3

Chelsea Kulübü yıldız futbolcu Didier Drogba’nın takımdan ayrılacağını resmen açıkladı.

Champions League 2011/2012 Chelsea Drogba

Görsel kaynağı: AFP

Maviler, kontratı Haziran’da sona erecek yıldız futbolcunun kesin olarak takımdan gideceğini şu satırlarla duyurdu:

“Didier Drogba kulüpte sekiz yıl geçirdi. Hizmetlerinden dolayı ona çok teşekkür ediyor, başarılarının gelecekte devamını diliyoruz."

Yöneticilerden Ron Gourlay ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Didier her zaman bir Chelsea efsanesi olarak hatırlanacak ve bu ailenin bir parçası olacak. Şampiyonlar Ligi zaferinden sonra kulüpten ayrılmak için doğru zamana gelindiğini hissetti ve bu kararı verdi.

Burada geçirdiği zaman boyunca bizim liderlerimizden biri oldu. Bunun olacağını uzun zamandır biliyorduk fakat final öncesi kulüpteki kimsenini dikkatini dağıtmak istemedik. Gelecekte ona başarılar diliyoruz. İstediği zaman buraya gelebilir, oyuncu ya da misafirimiz olarak.”

Maviler’le 341 maça çıkan Drogba, 157 kez fileleri havalandırdı. Avrupa Kupaları’nda 34 gol atan Fildişi Sahilli oyuncu, Chelsea tarihinin en çok gol atan 4. oyuncusu oldu. Drogba, kulüp tarihinin en başarılı yılları olarak adlandırılan dönemde yaptıklarıyla adını Stamford Bridge’e yazdırdı.
Maviler’le üç Premier Lig, dört Federasyon Kupası, iki Carling Kupası kazanan Drogba en son Bayern Münih karşısında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun altına imzasını atmıştı.

DROGBA NASIL DİPTEN ZİRVEYE YÜKSELDİ? YILDIZ FUTBOLCUNUN HİKAYESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam