Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Facianın sebebi Liverpool

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/03/2012 - 17:08 GMT+2

İsmini vermek istemeyen bir polis şefinin yaptığı açıklamaya göre, 1989’da Hillsborough’da yaşanan facianın sebebi sarhoş Liverpool taraftarları.

Hillsborough

Görsel kaynağı: AFP

1989’da Hillsborough Stadı’nda Liverpool ve Nottingham Forest arasında oynanan Federasyon Kupası yarı finalinden önce, çok sayıda taraftarın zaten dolu olan bir girişe yüklenmesi nedeniyle oluşan izdihamda çoğu Liverpoollu 94 taraftar ölmüş, 170 kişi yaralanmıştı.
İngiliz gazetesi Guardian’ın haberine göre, ismini vermek istemeyen bir polis şefinin yaptığı açıklama Liverpoollu taraftarları kızdıracak şekilde: “O gün olanların tek sorumlusu Liverpoollu taraftarlar. Sarhoştular ve böyle büyük bir felakete sebep oldular.”
Bununla birlikte, sızdırılan belgelerle beraber faciadan dört gün sonra başbakanlığa bir mektup da yolladı. Mektupta olayların detaylı bir anlatımı yazılı. BBC tarafından açıklanan mektupta Merseyside polis şefi, “Bu facianın oluşmasında en büyük etken stada biletsiz giren Liverpool taraftarları. Polisi ve yetkilileri suçlamaktan bu göz ardı ediliyor” dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam