Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Manchester city united

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/05/2012 - 14:38 GMT+3

İngiltere’de şampiyon bugün belli oluyor. Manchester City ve Manchester United bugün Premier Lig’i mavi ya da kırmızıya boyayacak. Ada’da tüm maçlar 17.00’de başlayacak.

Vidic, Tevez, Manchester City, United

Görsel kaynağı: AFP

Dokuz aylık lig maratonu bugün son bulacak. Bu zorlu yarışın sonunda kupa ya Sir Alex Ferguson’un ya da Roberto Mancini’nin öğrencilerinin ellerinde yükselecek. Otoriteler tarafından, 20 yıl önce kurulan Premier Lig tarihinin en muhteşem sezonu olarak addedilen sezonun son haftasında lider City, QPR ağırlarken; Kırmızı Şeytanlar ise Sunderland’e konuk olacak.
İki takım da son haftaya eşit puanda girdi. Manchester’ın Mavileri’nin averajı rakiplerinden sekiz fazla. United’ın yapması gerekenler ortada. Ya City’nin puan kaybetmesi için dua edecekler ya da rakiplerinin attığından dokuz fazla fark atacaklar.
Maçtan önce konuşan Ferguson, durumu 2004’te Jose Mourinho’nun Chelsea’ye geldiği sezondakine benzetti: “Jose’nin yönetme stili ile çekişmek zorunda kalmıştık. Orada harika işler başarmıştı. Zeki bir teknik adam ile mücadele ettiğinizi biliyordunuz. Sadece para meselesi değil, kenetlenmiş bir takım vardı.
“City de o zamanki Chelsea’ye çok benziyor. Şampiyonluk için yarışıyorsanız beş ya da altı oyuncunuzun istikrarlı olarak iyi olması lazım. City bunlara sahipti.”
Mücadelenin diğer tarafında ise sezon boyu Carlos Tevez ve Mario Balotelli ile uğraşmış bir Mancini var. Bugün karşısında ise City’de görevi aldığı Mark Hughes’ün düşme potasındaki takımı olacak. QPR’ın Championship’e düşmemek için bir puana ihtiyacı var.
Mancini, “Bana göre QPR iyi bir takım, altlarda kalmayı hak etmiyorlar. Lige tutunmak için ellerinden geleni yapacaklar ve bence bu yüzden zor bir maç olacak. Bu Mancini-Hughes çekişmesi değil, City-QPR çekişmesi olacak” ifadelerini kullandı.
Manchester City tam 44 yıl önce Premier Lig şampiyonu oldu. O günden beri,
- Manchester United 43 kupa kazandı: 12 Premier Lig 8 FA Kupası, 4 Lig Kupası, 12 Charity Sheld, 1 Kupa Galipleri Kupası, 1 Süper Kupa, 1 Kıtalararası Kupa, 1 Uluslararası Kupa, 3 Şampiyonlar Ligi Kupası
- 9 Teknik Direktör değiştirdi
- Manchester City 7 kupa kazandı: 2 FA Kupası, 2 Lig Kupası, 2 Charity Sheld, 1 Kupa Galipleri Kupası
- Manchester City 5 defa küme düştü. 43 sezonun, 36 sezonunda United’ın gerisinde bitirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam