Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Manchester derbisi özet

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/05/2012 - 00:56 GMT+3

Premier Lig'de zirve yaşındaki iki takımın buluşmasında Manchester City evinde Manchester United'ı 1-0 mağlup etti. Mancini'nin öğrencilerine üç puanı ve liderliği getiren golü ise kaptan Vincent Kompany attı.

manchester city

Görsel kaynağı: Reuters

Premier Lig’de sezonun maçında Manchester City evinde ezeli rakibi Manchester United’ı konuk etti. Kırmızı Şeytanlar rakibinin üç puan önünde 83 puanda lider olarak çıktığı karşılaşmaya temkinli başlarken, buna Mancini’nin de öğrencileri de ayak uydurunca ilk 10 dakikada çok keyifsiz geçti. Takımlar korakor mücadele etmesine rağmen rakip kaleye gitmekte zorlanıyordu. 15’te Nasri’nin pasında Carlos Tevez içeri çevirdi ama Evans tehlikeyi uzaklaştırdı. 10 dakika sonra ise Lescott’un indirdiği topa Agüero çok kötü vurunca City mutlak bir golden oldu.
36. dakikada yine ev sahibi gole yaklaştı. Barry’nin nefis ortasında Agüero çok kötü vurdu. Devre böyle sona erecek derken, 45+1’de Silva’nın kornerinde De Gea kalesinde kalınca Kompany City’i öne geçirdi ve soyunma odasına bu skorla gittiler.
58’de City’de Nasri şansını uzaklardan denedi ama top az farkla auta çıktı. Dört dakika sonra bu sefer Yaya Toure uzaklardan harika vurdu ama De Gea gole izin vermedi. 67’de Mancini oyundan Tevez’i alıp sahaya De Jong’u sürerek takımını geriye çekerken, bu dakikadan sonra da Manchester United oyunu daha fazla rakip yarı alanda oynamaya başladı. 73’te bir kez daha Yaya Toure şansını uzaktan denedi ama top az farkla auta gitti.
Geride kalan dakikalarda Manchester City rakip kalede etkili olmasına rağmen aradığı golü bulamadı ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Böylece iki takım da 83'er puanda buluşurken liderliği averajla Manchester City aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam