Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Merseyside'a damga

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/03/2012 - 00:51 GMT+2

Premier Lig’de 28. haftanın kapanış maçında Liverpool, Everton’ı 3-0’la geçti. Harika bir maç çıkaran Steven Gerrard attığı üç golle yıldızlaşırken, Kızıllar bu sonuçla beşraber beş maç aradan sonra kazanmış oldu.

Football Premier League 2011-2012 Liverpool-Everton Steven Gerrard

Görsel kaynağı: AFP

Dünya futbolunun en önemli klasiklerinden, Merseyside Derbisi’nde Liverpool ile Everton karşılaştı. 31 Ocak’taki Wolves maçından beri Premier Lig’de kazanamayan Dalglish’in ekibi artık iyice uzaklaştığı Şampiyonlar Ligi yarışından ziyade, ilk beş yarışına yeniden tutunmak için büyük derbiden mutlaka üç puan çıkartmak zorundaydı.
Karşılaşmanın ilk yarım saatlik diliminde net bir baskı kuran taraf olmazken, Carroll-Suarez-Gerrard üçlüsüyle tek tük pozisyona giren taraf Liverpool’du. Lâkin Premier Lig’de 400. maçına çıkarak aktif oyuncular arasında (Giggs, Carragher, Scholes, Gary Neville) beşinci sıraya yerleşen Steven Gerrard, 34. dakikada harika bir vuruşla fileleri havalandıran Liverpool kaptanı, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.
51’de fark ikiye çıktı. Orta sahada Henderson’ın kazandığı topta sağ kanattan atağı şekillendiren Suarez, önce Distin’i geçti ardından topu ortaya çevirdi. Harika bir maç çıkaran Steven Gerrard bir kez daha Howard’ı mağlup etti ve Liverpool’u rahatlattı.
Bu golle beraber Everton maçlarındaki 6. golüne ulaşan Gerrard, Robbie Fowler’la durumu eşitledi.
90+3’te bir kez daha sahneye çıkan Steven Gerrard, Luis Suarez’in penaltı noktasına çevirdiği topu boş kaleye göndererek kendisinin ve takımının üçüncü golünü atarak derbiye damga vurdu.
Kalan sürede başka gol olmazken, Liverpool puanını 42’ye çıkartarak 7. sıradaki yerini korudu. Dokuzuncu Everton ise 37 puanda kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam