Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Premier lig istatistik

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/08/2012 - 13:09 GMT+3

Premier Lig'de yeni sezon bugün başlıyor. Gelin günün maçları öncesinde ilginç notlara şöyle bir bakalım...

Premier League trophy

Görsel kaynağı: PA Photos

Nefesler tutuldu Ada'da futbol heyecanının başlaması için saatin 17.00 olması bekleniyor. Sezona Robin van Persie'yi kaybederek başlayan Arsenal'in ilk hafta konuğu geçen sezon Martin O'Neill'ın gelişiyle istikrar bulan Sunderland. Son iki yılda Topçular oynadıkları sezonun ilk hafta maçlarını hep 10 kişi tamamladı. Koscielny ve Gervinho kırmızı kart ile oyun dışında kalan kişilerdi.
İki takım arasındaki rekabete baktığımız zaman Londra ekibinin üstünlüğünü görüyoruz. Topçular Sunderland'e karşı oynadıkları son 17 maçın sadece birini kaybetmişler. Bir diğer ilginç istatistik ise geçen yıl Premier Lig'de maçların ilk çeyrek saatinde en fazla gol atan takımın Wenger'in öğrencileri oluşu. 2011-2012 sezonunda ilk 15 dakikada ağları tam 12 kez sarsmışlar. Zorlu maç öncesinde rakamlar Sunderland'e ise pek umut vermiyor. Kara Kediler Premier Lig'de oynadıkları son yedi deplasman maçında galibiyet ile tanışamadılar ve dört maçı da kaybettiler. Sunderland'in hocası Martin O'Neill ise Arsene Wenger karşısında oldukça kötü bir performas sergiliyor. Öyle ki O'Neill yönettiği takımların başında Fransız teknik adam ile 16 kez karşılaşmış ve bu maçların sadece birini kazanırken dokuz maçta sahadan boynu büyük ayrıldı.
Liverpool sezonu deplasmanda açıyor
Brendan Rodgers'ı teknik direktörlüğe getirerek sezona yeni bir yapı ve bolca umutla giren Liverpool, sezona üç puanla başlamak istiyor. Bunun için Kırmızılar'ın geçen yıla göre biraz daha şanslı olmaları lazım. Çünkü Liverpool 2011-2012 sezonunda 33 kez direğe takıldı.Geçen sezon istediği oyunu sahaya fazla yansıtamasa da Liverpool rakiplerine en az şut şansı veren takım olmuş. Maç öncesi elimizdeki tek olumsuz veri ise Kırmızılar'ın 2012 yılında oynadıkları 19 Premier Lig maçında sadece 18 puan kazanmaları. Bakalım yeni dönemde işler olumlu yönde değişebilecek mi? Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Hawthors Stadı, geçen yıl 15 dakikada filelerin en çok havalandığı stadyum olma özelliğine sahip. Yani siz siz olun maç başlamadan televizyonu açın.
Centilmen takımların buluşması
Premier Lig'de geçen sezon kırmızı kart görmeyen iki takımın buluşmasında Fulham ile Norwich City kozlarını paylaşacak. Londra'nın büyük beylerinden Fulham Avrupa biletini kapmayı hedeflediği sezona Norwich karşısında iyi bir başlangıç yapmak istiyor. İki takıma arasında oynanan son 10 mücadeleye baktığımız zaman ibre Fulham'dan yana. Siyah-beyazlılar iki takım arasındaki son 10 maçın sekizini kazandı. Ayrıca Fulham Premier Lig'de evinde oynadığı son 10 maçın sadece bir tanesini kaybetti. Buna karşılık Norwich ise deplasmanda oynadığı son altı maçın dördünü kaybetti.
Rakamlar QPR diyor
Geçen yıl oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin beğenisi kazanan Swansea City, ilk hafta maçında QPR'a konuk oluyor. Başarılı hocası Brendan Rodgers'ı Liverpool'a kaptıran Kuğular yeni patronları Michael Laudrup ile geçen yıl yakaladığı ivmeyi sürdürmek istiyor. Maça yakından bakarsak ise rakamlar QPR rakibine göre bir adım önde. Swansea, Londra ekibi karşısında oynadığı son altı maçın beş tanesinde rakip fileleri sarsamazken, rakibine konuk olduğu 19 maçı kazanamadı. Bu maçların 10 tanesini Batı Londra ekibi kazanırken 9 mücadele ise berabere sonuçlandı. Geçen sezonun sonuna doğru bir duraklama evresine giren Kuğular oynadıkları son dokuz maçın sadece 2 tanesinde üç puanı alan taraf oldu.
Ligin yeni ekibi Reading'in konuğu Stoke
Oynadığı defansif futbol ile yer yer izleyenlerin sıkılmasına sebep olan Stoke, Premier Lig'e bu sezon yükselen Reading'e konuk olarak açıyor yeni sezonu. Stoke geçen yıl Premier Lig'de attığı gollerin yüzde 58'ini duran toplardan bulmuş. Maçın özeline geldiğimizde ise rakamlar Reading'in bir adım önde olduğunu söylüyor. Öyle ki Premier Lig'de oynadığı son 11 maçın sadece bir tanesini kazanan Tony Pulis'in öğrencileri; deplasmanda 9 maçtır kazanamıyor. Öte yandan Reading ise evinde oynadığı son dokuz maçın sekizini kazanmayı başardı. Bakalım ligin yeni ekibi bu seriyi Premier Lig seviyesinde de sürdürebilecek mi?
West Ham'ın konuğu Aston Villa
17.00'de oynanacak maçların sonuncusunda bir yıl aradan sonra Premier Lig'e yükselen West Ham United, Aston Villa'yı ağırlayacak.
Bu maçta Aston Villa'nın kornerlere dikkat etmesi lazım, çünkü geçen yıl köşe vuruşlarında kalelerinde en fazla gol gören takımdı. Ayrıca konuk takımın deplasman karnesi de pek parlak değil. Dış sahada oynadıkları son sekiz maçın hiçbirini kazanamadılar. West Ham için ise maçın kaderini serbest atışlar belirleyebilir. Aston Villa geçen yıl serbest vuruşlardan en fazla gol yiyen takım oldu. Londra ekibi ise serbest atışlardan geçen yıl Championship'te rakip fileleri tam 33 kez havalandırdı. Aston Villa taraftarlarının içinden maç boyunca "West Ham duran toplarda çok tehlikeli bir ekip" cümlesi sık sık geçebilir.
Newcastle'ın rakibi Tottenham
Geçen yıl sergilediği başarılı performans ile dikkatleri üzerine geçen Newcastle United saat 19.30'da başlayacak maçta Tottenham'ı konuk edecek. Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi zaferinden sonra ligi dördüncü sırada bitirmesine rağmen Avrupa Ligi'ne gitmek zorunda kalan Londra ekibi, sezona Andre villas-Boas yönetiminde giriyor. Portekizli teknik adamın Chelsea'de gösterdiği vasat performanstan sonra Kuzey Lonra ekibinde neler yapacağı merak ediliyor. Newcastle United ise geçen yıl öne çıkan bütün yıldızlarını kadrosunda korumayı başardı ama kadroya ciddi takviye yapamadı. Gelin şimdi bu maçın rakamlarına yakından bakalım.
Siyah-beyazlılar 2011-2012 sezonunda oynadığı maçların ilk yarısında en fazla ol bulan takım oldu. Saksağanlar evlerinde Tottenham'ı konuk ettiği son altı maçı kaybetmedi. Ama buna aldanmamak lazım. Çünkü hem bu altı maçın hiçbirini kazanamadılar hem de Spurs rakibine karşı oynadığı son beş maçta yenilmezken üçünü de kazandı.
Geçen sezon ocak ayında transfer edilen Papiss Cisse 14 maçta 13 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti. Eğer Newcastle geçen yıl yakaladığı formu sürdürmek istiyorsa cisse'nin performansını sürdürmesi lazım.
Son olarak gelin 90'lara gidelim ve ilginç bir anekdotu hatırlayalım. Ağustos 1993'te Premier Lig'de ilk maçına çıkan Newcastle'ın konuğu Tottenham'dı ve Kuzey Londralılar o maçı Teddy Sheringham'ın tek golüyle 1-0 kazanmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam