Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İngiltere Ligi - Arsenal transfer atağına kalktı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/06/2013 - 14:43 GMT+3

Arsenal, Gonzalo Higuain, İlkay Gündoğan ve Lars Bender'i almak için 70 milyon sterlini gözden çıkardı.

Ilkay Gundogan, Gonzalo Higuain and Lars Bender (Reuters)

Görsel kaynağı: Eurosport

Arsene Wenger, Avrupa'nın yükselen yıldızları için transfer rekoru kırmaya hazırlanıyor. Arsenal, Real Madrid'den Gonzalo Higuain, Borussia Dortmund'tan İlkay Gündoğan ve Bayer Leverkusen'den Lars Bender'i hedefine aldı. Bu transfer sezonunda büyük düşünen kulüp, yıldız oyuncularını kaybetmekten bıkan taraftarına adeta bayram yaratacak.
Topçular'ın CEO'su Ivan Gazidis, finansal güçlerini kullanarak Wenger'in takımı şampiyon adayı yapacağı sözü verdi. Bu hedefe ulaşmak için en önemli transfer olarak gördükleri Gonzalo Higuain'i 20 milyon sterline alması bekleniyor.
Arsene Wenger'in en çok istediği oyuncu ise Borussia Dortmund'un orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan. Dortmund'un Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısında önemli rol oynayan oyuncu Arsenal'in orta sahasını güçlendirecek. 20 milyon sterline mal olması beklenen oyuncunun transferi suya düşerse Arsenal, Leverkusen'den Lars Bender'i alacak. Lars Bender'in de yaklaşık 17 milyon sterline mal olması beklenirken bu üç transfer de kulübün 2009 yılında Andrey Arshavin için harcadığı 15 milyon sterlinlik rekoru kıracak.
Londra ekibinin bu transfer döneminde önceki sezonlara göre daha hızlı hareket edeceği tahmin ediliyor. 2011 yılında önemli oyuncuları Cesc Fabregas ve Samir Nasri'yi kaptırdıktan sonra transfer döneminin son gününde boşluğu doldurmak için aceleye getirilmiş transfer yapmak zorunda kaldığı için takım yine aynı hataya düşmek istemiyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam