Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Anelka'nın başı belada! Nazi selamı mı verdi?

Eurosport Türkiye

Güncellendi 29/12/2013 - 11:34 GMT+2

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen 34 yaşındaki Fransız yıldız Nicolas Anelka'nın attığı gol sonrası yaptığı hareket başını belaya sokacak gibi gözüküyor.

Anelka West Ham-WBA Premier League 2013/2014

Görsel kaynağı: AFP

Takımı West Bromwich Albion'ın West Ham United ile oynadığı maçta iki gol atan Nicolas Anelka, sevinci sırasında yaptığı hareketle gündemin ilk sırasını oturdu. 34 yaşındaki yıldızın yaptığı hareketin Nazi selamı olarak algılanmasıyla gündem değişti.
Anelka ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu hareketin komedyen vatandaşı Dieudonne'a bir selam niteliği taşıdığını söyledi. Anelka'nın Premier Lig yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi bekleniyor.
Anelka ayrıca, Twitter hesabından içinde Barack Obama, Jay-Z ve Beyonce'nin de olduğu ve benzeri hareketin yapıldığı bir fotoğraf paylaştı.
Tam adı Dieudonne M'bala M'bala olan Fransız komedyen, kendisiyle özdeşleşmiş bu hareketi Yahudi vatandaşları küçümsemediğini belirtiyor ancak bu hareket bir 'akım' oluşturdu bile.
Anelka'nın gol sevincine Fransa'nın devlet kanadından da tepki geldi. Spordan sorumlu bakan Valerie Fourneyron, "Anelka'nın yaptığı şey çok iğrenç. Futbolda Yahudi düşmanlığına yer yok" dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam