Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Manchester United'ın istediği yıldızlar arasında tanıdık bir isim var

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/05/2014 - 18:47 GMT+3

İngiltere Premier Lig'de David Moyes ile yola çıktığı ilk sezonunda beklentilerin çok uzağında kalan Manchester United'da gelecek sezonun transfer politikası belli olmaya başladı. İşte "Kırmızı şeytanlar"ın transfer listesinde bulunan 10 yıldız futbolcu.

Manchester United'ın transfer listesi

Görsel kaynağı: Eurosport

İngiltere Premier Lig'de sezonu Ryan Giggs ile kapatan Manchester United'da gelecek sezon takımın başına Louis van Gaal'in getirilmesi bekleniyor.
Louis van Gaal'in listesinin bir numarasında ise Türkiye'de forma giyen yıldız bir isim var.
10 - Koke Resurrección (Atletico Madrid)
İspanya La Liga'nın lideri Atletico Madrid'in orta saha oyuncusu Koke bu sezon başarılı performans sergiledi .Atletico akademisinin bir ürünü olan Koke, bu sezon Diego Simeone'nin vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Bu sezon 35 maça çıkan ve 6 gol, 15 asistlik bir performans sergileyen 22 yaşındaki Koke, Barcelona'nın maestrosu Xavi'nin veliahtı olarak gösteriliyor.
picture

Koke (Atlético Madrid)

Görsel kaynağı: AFP

9 - Kevin Strootman (Roma)
Hollanda Ligi'nde giydiği PSV forması ile yıldızı parlayan ve ardından büyük takımların transfer listesine girmeyi başaran 24 yaşındaki futbolcu sezon başı İtalya'nın köklü kulüplerinden Roma'ya transfer olmuştu. Roma ile bu sezon ligde 25 maça çıkan ve takımına 5 gol, 5 asistlik bir katkı yapan Strootman yaşadığı çapraz bağ sakatlığından dolayı ligin bitimine on hafta kala sezonu kapatmıştı.
8 - Thomas Müller (Bayern Münih)
Almanya Bundesliga'nın şampiyonu Bayern Münih takımında Pep Guardiola'nın vazgeçilmezleri arasında yer alan Alman yıldız Thomas Müller, Manchester United'ın takımda görmek istediği isimlerden biri. Takımı ile 3 sene daha sözleşmesi bulunan Müller bu sezon ligde 13 gol atarken 11 tane de asist yapmayı başardı.
7 - Toni Kroos (Bayern Münih)
Manchester United'ın transfer listesinde yer alan Bayern Münihli futbolculardan biri de 24 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Toni Kroos. Louis van Gaal'in oyun sisteminin en önemli parçalarından biri olması beklenen Toni Kroos sözleşmesi gelecek sezon son buluyor.
picture

Toni Kroos

Görsel kaynağı: Imago

6 - Marco Reus (Borussia Dortmund)
Bu sezon Borussia Dortmund forması ile ligde attığı 16 golün dışında 14 tane asist yapan ve takımının ikinciliğinde önemli bir paya sahip olan Marco Reus alt yapısından yetiştiği Dortmund takımından ayrılmak istemese de İngiliz ekip bu transfer için oldukça ısrarlı görünüyor.
5 - Cesc Fabregas (Barcelona)
İspanya La Liga'da kötü geçen bir sezonun ardından şampiyonluk şansını son maça bırakan Barcelona'da 27 yaşındaki Cesc Fabregas İngiltere'ye geri dönebilir. Arsenal takımında yıllarca forma giydikten sonra İspanya'ya giden Fabregas için Manchester United Dünya Kupası'nın ardından Katalan ekibin kapısını çalacak. 50 milyon euroluk bonservis bedeli bulunan İspanyol futbolcunun transfer listesinde bulunması Manchester Unitedli taraftarlar arasında büyük heyecan yaratmaya başladı.
picture

Cesc Fàbregas (Barcelona)

Görsel kaynağı: AFP

4 - Neven Subotic (Borussia Dortmund)
Manchester United'ın başarılı defans oyuncusu Rio Ferdinand'ın takımdan ayrılmasından sonra stoper arayışlarına başlayan Manchester United'da en büyük adaylardan biri Borussia Dortmund'un Sırp defansı Neven Subotic bulunuyor. Bu sezon sakatlığı sebebiyle ligin 13. haftasında sezonu kapatan Subotic'in takımı ile 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
3 - Luke Shaw (Southampton)
Haziran ayında sözleşmesi sona erecek olan Patrice Evra'nın geleceğindeki belirsizlik yüzünden sol bek arayışlarına giren Manchester United'da listenin ilk sırasında bu sezon Southampton ile çıkışa geçen 18 yaşındaki Luke Shaw bulunuyor. Premier Lig'de 35 maça çıkan ve büyük takımların ilgisini çekmeyi başaran Luke Shaw transferinde Manchester United'ın rakipleri de oldukça istekli görünüyor.
2 - Seamus Coleman (Everton)
Takımdaki sağ bek açığını kapatmak isteyen Manchester United gözünü ezeli rakibi Everton'ın İrlandalı futbolcusu Seamus Coleman'a çevirdi. Bu sezon takımına hücum anlamında oldukça katkıda bulunan ve sağ kanattan yaptığı bindirmeler ile dikkatleri üzerine çeken Coleman Everton'a 6 gol, 2 asistlik bir katkı gösterdi. Premier Lig'deki ilk maçına Manchester United'ın eski teknik direktörü David Moyes önderliğinde çıkan Coleman'ın transferi için 10 milyon euroluk bir bonservis bedeli isteniyor.
picture

Galatasaray / Wesley Sneijder

Görsel kaynağı: AA

1 - Wesley Sneijder (Galatasaray)
Kötü geçen bir senenin ardından gelecek sezona Hollandalı Louis van Gaal ile flaş bir başlangıç yapmak isteyen Manchester United takımında transferin gözdesi Galatasaray'ın 10 numarası Wesley Sneijder. Özellikle oyun kurucu mevkisinde eksiği bulunan Manchester United'da Hollandalı teknik adamın resmi olarak göreve başlamasıyla birlikte ilk işi vatandaşı Sneijder'ı takıma katmak olacak. Şuan Hollanda Milli Takımı'nın başında bulunan Louis van Gaal, Dünya Kupası için açıkladığı kadroda Galatasaray'ın yıldızı Sneijder'e de yer verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam