Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Abramovich'e hoca dayanmıyor: 13 yılda 12. değişiklik

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 04/04/2016 - 16:43 GMT+3

Yeni sezondan itibaren Chelsea'yi çalıştıracak Antonio Conte, kulüp sahibi Roman Abramovich'in göreve getirdiği 10. farklı teknik adam oldu.

Roman Abramovich

Görsel kaynağı: Eurosport

Chelsea'de önümüzdeki sezondan itibaren teknik direktörlük görevini üstlenecek Antonio Conte, Roman Abramovich yönetiminde teknik direktörlük koltuğuna oturan 10. farklı isim olacak.
2013 yılının Haziran ayında Londra kulübünü satın alan Abramovich, o dönemde kulübü çalıştıran Claudio Ranieri'yi 1 yıl sonra görevden aldı. 2004 yılında Porto'ya Şampiyonlar Ligi zaferi yaşatan Jose Mourinho'yu temmuz ayında kulübün başına getiren Rus oligark, Portekizli teknik adamla 3 yıl çalıştı.
Mourinho Chelsea 2004
Mourinho'nun ardından istikrarsız bir döneme giren Chelse'de 2007-2009 yılları arasında 3 teknik adam görev aldı. Avram Grant, Luiz Felipe Scolari ve Guus Hiddink'le aradığı başarıyı yakalayamayan Abramovich, 2009'un temmuz ayında kulübün başına Carlo Ancelotti'yi getirdi. İtalyan teknik adam yönetiminde 2009-2010 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Chelsea, bir sonraki sezon ligi 2. sırada tamamladı ve Ancelotti'yle yollar ayrıldı.
Abramovich Ancelotti Chelsea 2011
Abramovich'in 2011 yaz dönemindeki gözdesi, Mourinho'nun veliahtı olarak gösterilen Andre Villas-Boas'tı. Ancak Portekizli teknik adamın Chelsea macerası sadece 253 gün sürebildi. Takımı sezon sonuna kadar Roberto Di Matteo'ya emanet eden Abramovich, kulübü satın aldığı günden beri hayalini kurduğu Şampiyonlar Ligi kupasının o sezonun devamında kazanılması sonucu İtalyan teknik adamla sözleşmeyi uzatma kararı aldı.
Football 2012 Chelsea di Matteo Torres
Ancak Chelsea adına bir sonraki sezon hayal kırıklığıyla başladı. Alınan kötü sonuçların ardından Kasım 2012'de görevine son verilen Di Matteo'nun yerine takımın başına Rafael Benitez getirildi. Chelsea o sezonun sonunda UEFA Avrupa Ligi'ni kazanırken, bu başarı İspanyol teknik adamın görevini sürdürmesine yetmedi. Zira Abramovich, ilk göz ağrısını yeniden kulübe getirmenin hesaplarını yapıyordu.
Mourinho delighted with Chelsea return
9 yıl aradan sonra Jose Mourinho, 2013 yılında bir kez daha Chelsea'nin başına geçmişti. Portekizli teknik adam ilk senesinde başarılı olamamasına rağmen geçtiğimiz sezon Londra kulübünü tarihinin 5. lig şampiyonluğuna taşıdı.
Ancak 2015-2016 sezonu hem Chelsea hem de Mourinho'nun unutmak isteyeceği bir seyre büründü. Alınan kötü sonuçlarla düşme korkusu dahi yaşayan Chelsea'de Mourinho dönemi geçtiğimiz aralık ayında son buldu. Takımı sezon sonuna kadar çalıştırması için göreve Guus Hiddink getirilirken, bugün yapılan açıklamayla gelecek sezondan itibaren Antonio Conte'nin teknik direktörlük görevini üstleneceği bildirildi.
Conte yeni sezonda Chelsea'nin başına geçiyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam