Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Oyuncu inceleme: David Ospina

TarafındanFutbol Akademi

Güncellendi 26/06/2015 - 14:57 GMT+3

Simon Kjaer transferiyle siftahı yapan ve Manchester United’lı Nani’yle de büyük ölçüde anlaştığı konuşulan Fenerbahçe’nin kaleci transferi için düşündüğü isimlerden başında Arsenal’in Kolombiyalısı David Ospina geliyor.

David Ospina - Reuters

Görsel kaynağı: Eurosport

Adı daha önceki dönemlerde bir diğer İstanbul kulübü Beşiktaş ile anılan, hatta 2012 yazında Beşiktaş’a transfer olmaya çok yaklaşan ancak oyuncunun o zaman ki kulübü Nice’in son anda fiyat yükseltmesiyle takımda kalan Ospina’nın yolu bu kez İstanbul’a düşecek mi, hep beraber göreceğiz.
’’Çocuk Yaşta’’ Kaleye Geçti
Yakın dönemde ligimizde etki bırakmış olan Beşiktaşlı kaleci Oscar Cordoba’nın da yetiştiği kulüp olan Atletico Nacional’de kariyerine başlayan Ospina A takımın kalesini korumaya başladığında ise henüz 18yaşındaydı. Bizde kalecilerin 26-27 yaşına kadar tecrübesiz olduğu gerekçesiyle oynatılmadığı ve geçtiğimiz günlerde Bursaspor’a transfer olan Mert Günok’un basınımızda genç kaleci olarak nitelendirildiğini de göz önüne alırsak Ospina’nın ‘’çocuk yaşta’’ kaleye geçtiğini söylenebiliriz. Ancak bu ’’tecrübesizliğe’’ rağmen 2.5 sezon kalesini koruduğu ve 97 maça çıktığı Atletico Nacional’den ayrılıp yolunu tuttuğunda henüz 20 yaşına girmemişti bile.
Benzer haberler için Futbol Akademi
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam