Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Porto'dan dersler: Transfer sanatı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/02/2016 - 17:03 GMT+2

Giannelli Imbula'yı 24,2 milyon Euro'ya Stoke City'e satan Porto, ara transfer döneminin en pahalı oyuncu satışını yaparak bir rekor daha kırdı.

Imbula, Hulk, James, Falcao et Mangala sous le maillot de Porto (via Panoramic)

Görsel kaynağı: Eurosport

Avrupa'da ara transfer dönemi dün gece sona erdi. Bu transfer döneminin rekorunu ise beklenmedik bir kulüp kırdı, Stoke City...
Stoke City'e satışı yapan kulüp ise kimseyi şaşırtmadı, Porto. Avrupa transfer piyasasının bereketli toprağı olan Portekiz'den rekorla çıkan son oyuncu Giannelli Imbula oldu.
Bielsa parlattı
Geçtiğimiz sezon Marcelo Bielsa yönetimindeki Marsilya'nın dikkat çekici isimlerinden olan Fransız orta saha oyuncusu, yaz aylarında 20 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Porto'nun yolunu tutmuştu. Ancak Imbula'nın Portekiz serüveni beklenen senaryonun dışına çıktı. Yeni takımında ilk 11'e girmekte zorlanan 23 yaşındaki orta saha, 10 maçta sahaya çıkarken, 607 dakika sahada kalabildi. Hayal kırıklığı yaratan performansının ardından Imbula'nın geleceği merak konusuydu. Ara transfer döneminde kiralık gidebileceği konuşulan oyuncunun, Porto tarihinde ender görülen bir transfer hezimeti olacağı öngörülüyordu.
Son gecede gelen rekor
Ancak Portekiz kulübü, oyuncunun kötü performansına rağmen bir transfer rekoru kırmayı daha başardı. Belki de önceki rekorları kadar kâr marjı yüksek bir satış olmadı ama Porto ilk 11'de forma şansı vermediği bir oyuncuyu Avrupa rekoru kırarak satmayı başardı.7 ay önce 20 milyon Euro'ya transfer edilen Giannelli Imbula, ara transfer döneminin son saatlerinde 24,2 milyon Euro'ya Premir Lig'in yolunu tuttu.
Transferin kralı Porto
Imbula'nın satışıyla transfer piyasasında tekrar gündem olan Porto'nun önceki yıllarda transfer rekoru kıran satışları şöyleydi;
James Rodriguez (Monaco): 45 milyon Euro (maliyeti 7,5 milyon Euro)
Hulk (Zenith): 55 milyon Euro (maliyeti 19 milyon Euro)
Falcao (Atletico Madrid): 40 milyon Euro (maliyeti: 5,5 milyon Euro)
Mangala (Manchester City): 40 milyon Euro (maliyeti 6,5 milyon Euro)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam