Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sam Allardyce, Crystal Palace'ın başına geçmeye hazırlanıyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 23/12/2016 - 13:44 GMT+3

İngiltere'deki teknik direktörlüğü görevinden olaylı bir şekilde ayrılan Sam Allardyce, Crystal Palace'ın başına geçmek üzere.

England football manager Sam Allardyce takes part in a press conference

Görsel kaynağı: AFP

İsmi rüşvet skandalına karıştığı için İngiltere'nin başındaki teknik direktörlük serüveni sadece 67 gün süren Sam Allardyce, yeniden sahalara dönüyor.
Ada basınında yer alan haberlere göre, geçtiğimiz gün Alan Pardew'un görevine son veren Crystal Palace'ta kulüp yönetiminin listesindeki 1 numaralı adayın Sam Allardyce olduğu iddia edildi.
Premier League'de geride kalan 17 haftada sadece 15 puan toplayabilen ve düşme hattının bir basamak üstünde 17. sırada yer alan Crystal Palace, kendisini ligde tutacak bir isim arıyor. Menajerlik kariyeri boyunca çalıştırdığı hiçbir takımı küme düşürmeyen, hatta geçtiğimiz sezon göreve geldiği sırada ligin son sırasında yer alan Sunderland'i sezon sonunda ligde tutmayı başaran Allardyce'ın bu görev için ideal bir isim olduğu belirtiliyor.
Daha önce Bolton Wanderers, Blackburn Rovers, Newcastle United ve West Ham United gibi kulüpleri de çalıştıran Allardyce, Sunderland'i ligde tutmayı başardıktan sonra Roy Hodgson'dan boşalan İngiltere Teknik Direktörlüğü görevine getirilmişti. Ancak 62 yaşındaki teknik adam, İngiltere'ye oyuncu transferlerinde nasıl usulsüzlük yapılacağına dair kulüp temsilcilerine danışmanlık yaptığı ve bunun karşılığında rüşvet aldığı ortaya çıkınca milli takımdaki görevini kaybetmişti.
Allardyce İngiltere'nin başında sadece 1 maça çıkmış ve o karşılaşmada İngiltere, deplasmanda Slovakya'yı 1-0 mağlup etmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam