Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Makélélé'den veliahtı Kanté'ye önemli tavsiye: "Yavaşla"

Eurosport Türkiye

Güncellendi 24/08/2017 - 14:03 GMT+3

Chelsea'nin efsanevi ön liberosu, veliahtı olarak gösterilen Kanté'ye çağrıda bulundu.

Kante Player of the Year

Görsel kaynağı: Getty Images

Real Madrid'in ardından Chelsea'de de sergilediği performansla tarihin en başarılı ön liberoları arasına adını yazdıran Claude Makélélé, Londra kulübünde veliahtı olarak görülen N'Golo Kanté'ye önemli bir nasihat verdi.
Makélélé, geçtiğimiz sezon gelen Premier League şampiyonluğuna orta sahadaki bitmek bilmeyen enerjisiyle çok büyük katkıda bulunan vatandaşının bu sezon gücünü idareli kullanması gerektiğini belirtti.
Claude Makelele
Chelsea'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edeceğini hatırlatan 44 yaşındaki futbol adamı, "Kanté takım arkadaşları için her şeyini ortaya koyan harika bir futbolcu. Onun kadar koşmayı seven bir futbolcu bulmak gerçekten çok zor. Ancak bu sezon fiziği kadar zekasını da etkili kullanmak zorunda. Şampiyonlar Ligi'nin de başlamasıyla Chelsea'nin fikstürü oldukça yoğunlaşacak. Bu nedenle Kanté'nin gücünü artık idareli kullanması gerekiyor." diye konuştu.
Genç vatandaşı için bunun kolay bir geçiş olmayacağını belirten Makélélé, "Kanté her topa koşmayı alışkanlık hâline getirmiş bir futbolcu. Ancak yoğun maç programında bunu başaramayacağını kabul etmek zorunda. Bunu sadece bu sezon için değil, önümüzdeki yılları da göz önüne alarak düşünmeli. Şu an 26 yaşında ancak, birkaç yıl sonra her topa koşamayacak. Dolayısıyla oyununu çeşitlendirmeyi ve koşularında daha seçici olmayı öğrenmeli. Bu değişim ona yeni tecrübeler kazandıracak ve kesinlikle Kanté'nin gelişimine katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.
Leicester City ile şampiyonluk sevinci yaşadıktan sonra 30 milyon sterlin karşılığında Chelsea'ye transfer olan N'Golo Kanté, Londra kulübüyle de şampiyonluğa ulaştığı geçtiğimiz sezonda Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından "İngiltere'de yılın futbolcusu" seçilmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam