Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Barça'nın savunması yetti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/01/2012 - 01:51 GMT+2

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında Barcelona 1-0 geriye düştüğü maçta Real Madrid'i 2-1 ile geçti. Yeni yılın ilk El Clasico'sunda Barça'ya galibiyeti getiren golleri savunma oyuncuları Puyol ve Abidal attı.

barcelona, puyol

Görsel kaynağı: AFP

Yılın ilk El Clasico’sunda Real Madrid ve Barcelona Santiago Barnabeu’da buluştu. Ev sahibinin amacı hem Kral Kupası çeyrek finali ilk maçında avantaj elde etmek, hem de uzun süredir diş geçiremediği rakibi karşısında 2012’ye güzel başlamaktı. Katalanlar ise ligde gerisinde kaldıkları Beyaz Şimşekleri yine yenerek morallerini bozmaktı.
Mourinho orta sahayı Lass, Pepe ve Alonso’dan kurarak rakibine orta sahayı dar etmenin planlarını yaparken, sağ bekte Hamit Altıntop’u tercih etmesi ise gecenin sürprizi oldu. Pep Guardiola’nın ise kaleyi Pinto’ya emanet etmek dışında bir farklılık yaptığı söylenemez.
Maç Barcelona’nın vuruşuyla başlarken son buluşmalarında olduğu gibi ilk dakikaların etkili tarafı Real Madrid oldu. Ronaldo, Benzema ve Higuain hücum hattıyla, rakip kaleye hızlı gideceğinin sinyallerini veren en sahibi aradığı golü 11’de buldu. Benzama’nın akıl dolu derin pasında topla buluşan Ronaldo, sol çaprazdan şık bir vuruşla topu ağlarla buluştururken golde Pinto’nun payını da gözardı etmemek lazım.
Golden sonra hiçbir şey olmamış gibi topa hükmetmeye başlayan Barcelona 16’da Alexis Sanchez ile gole yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan pasta Şilili’nin kafasına engel olan ise direkti. 29’da Şilili ile paslaşan Iniesta rakip kaleyi yoklarken golü bulamadı. Sadece üç dakika sonra Barcelona’nın pasla savunmanın arkasına sarkma planını kalesinden açılıp kafasıyla uzaklaştıran isim Casillas olurken, İspanyol kalecinin bu hareketi akıllara Rüştü’yü getirdi.
Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca soyunma odasına Real Madrid’in üstünlüğü ile gidildi.
İkinci 45 dakika ise golle başladı. 49’da sağdan kullanılan kornerde Katalanlar’ın kaptanı Puyol harika bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi. Barcelona 1-1’den sonra da rakibine topu göstermemeye devam ederken, Real Madrid de Messi’nin oyunda etkili olmasını engelleyerek Katalanları frenlemeye çalıştı.
57’de sağdan Hamit ortaladı, ev sahibinde Benzema harika bir kafayla rakip kaleyi yokladı ama Pinto kaledeki varlığını ispatladı. 69’da ise konuk ekipte Busquest gole yaklaşsa da top üsten auta gitti. Günün durgun ismi Messi, ise 77’de yardımcı oyuncu olarak sahneye çıktı. Arjantinli’nin harika pasında sözleşmesi hafta içinde yenilenen Abidal hem Casillas’ı mağlup etti hem de takımını öne geçirdi.
Son 10 dakika da saha içinde değişen bir şey olmadı. Real Madrid'in saman alevi kıvamındaki ataklarını konuk ekip rahatlıkla savuştururken; Barça ise topa hakim oldukları kadar son bölümde rakip kalede etkili olmadı. Böylece 2012'nin ilk El Clasico'sunda gülen taraf Barcelona olurken, Katalanlar bu sezonki üçüncü buluşmama da sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. İki takım çeyrek finalin ikinci maçında 25 Ocak'ya kozlarını Camp Nou'da paylaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam