Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

barcelona israil filistin

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/10/2012 - 21:58 GMT+3

İspanya'da 7 Ekim'de yapılacak Barcelona-Real Madrid maçını Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak'ın da İsrailli asker Gilad Şalit gibi Camp Nou'da izleyeceği öğrenildi.

camp nou

Görsel kaynağı: Eurosport

Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Avde, Barcelona Kulübü'nün ne kendilerine ne de İsrailli asker Şalit'e onur konuğu tribününden özel bir daveti olduğunu söyledi. 
Barcelona Kulübü'nün kendisine, futbolcu Sarsak'a ve Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril Recub'a VIP bölümünden giriş bileti verdiğini belirten Avde, İsrailli asker Şalit'in ise İsrail'in Yediot Ahronot Gazetesi'nin futbol yorumcusu olarak akredite olduğunu belirtti. 
Bugüne kadar yaşanan tartışmalardan dolayı, Şalit'i Barcelona'nın özel davetlisiymiş gibi gösteren İsrail basınını suçlayan Filistin Büyükelçisi Avde, ''Bu sportif bir şey, siyasi değil'' dedi. 
Avde, pazar günkü maçta İsrailli asker Şalit'in basın, kendilerinin ise VIP tribününde oturacağını ve birbirlerini görmeyeceklerini ifade etti. 
Barcelona Kulübü ile yapılan telefon görüşmesinde de an itibarıyla her iki tarafın da maça geleceğini teyit ettiği kaydedildi. 
Barcelona Kulübü Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Carles Villarubi, geçen günlerde bir Katalan radyosuna yaptığı açıklamada, Barcelona Kulübü'nün İsrailli askeri davet etmediğini, sadece bir akreditasyon başvurusunu kabul ettiğini belirterek, ''Barcelona bir buluşma yeridir, çatışma değil. Sadece uzlaşma isteyen Barcelona'nın bu meseledeki pozisyonu üzerine kimse şüphe duymamalıdır'' demişti. 
Grev iptal edildi
Katalonya İş Mahkemesi'nde, Barcelona Kulübü ile kulübün işçilerinin bağlı olduğu şirket arasında yapılan 3 saatten uzun süren görüşmelerde, toplu iş sözleşmesine ilişkin temel konularda anlaşma sağlandığı belirtilerek, ''El Clasico''nun oynanacağı 7 Ekim tarihinde yapılacağı açıklanan, grevin iptal edildiği bildirildi. 
Söz konusu grev,''El Clasico''nun oynanacağı Nou Camp Stadı'nın kapı görevlilerini de kapsaması bakımından maçı riske atıyordu. 
Barcelona Kulübü ile kulüp işçileri arasında gelecek günlerde yapılacak müzakerelerde bir anlaşma sağlanamaması halinde ise işçilerin gelecek grev tarihi, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona-Celtic maçının oynanacağı 23 Ekim olarak açıklandı. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam