Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya Ligi - 19. haftanın değerlendirmesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/01/2013 - 11:56 GMT+2

Alican Döşer, Barcelona'nın yine kazandığı, Real Madrid'in yine puan kaybettiği 19. haftayı kaleme aldı.

real madrid, jose mourinho

Görsel kaynağı: Reuters

Bir noktadan sonra artık geriye dönüş yoktur, işte varılması gereken yer orasıdır demiş Kafka. Hayır, edebiyat parçalayacak halim yok, sadece Real Madrid'e biraz giydireceğim o kadar.
Jose Mourinho'nun takımının artık La Liga'dan ne kadar uzak olduğunu kaleyi bulan ilk şutlarının uzatma dakikasında gelmesinden bile anlayabiliriz. Öyle ki, Real Madrid Twitter hesabı bile maç ortasında, takımın aleyhine olan topla oynama yüzdelerini geçti. Neredeyse dış sahada, 10 maçta sadece beş gol atabilen Malaga kadar puan topladılar. Atletico ile 7, Barcelona ile 18 puanlık fark cabası. Biliyoruz, isterse 38 puan olsun umurlarında olmayacak; Şampiyonlar Ligi kupasına uzanırlarsa tabii.
İşte bu nokta, Real Madrid'in şu an bulunduğu yer, gerekeni ise Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu. El Clasico'dan sadece üç gün sonra Old Trafford'a gideceklerini de aklımızın bir köşesine yazalım. Artık belli etmemeye çalışsa da yavaş yavaş omzundaki yük taşınılmaz hale gelen Mourinho'nun şapkadan tavşan çıkartması gerekiyor.
Geliyorlar: Rayo Vallecano
Mütemadiyen dileniyorum. Dilenilmeyecek gibi de değil hani. Valencia deplasmanından son dakikalarda çıkardıkları 3 puanla başladı her şey. İç sahada oynadıkları üst üste iki maçta da sırasıyla Levante ve Getafe'yi üç golle mağlup ettiler. Cuma akşamı da Bilbao deplasmanından galibiyetle döndüler. Üstelik güzel ve dinamik bir futbol oynatıyor Paco Jemez.
Altıncı sıraya kadar yükselen takımın fikstürü de bir o kadar güzel şu anda. Son dört sezondaki gol sayısını şimdiden geçen Piti'ye de şapka çıkartmak lazım. Real'den sonra kaleye en çok takım hakkında o kadar çabuk konuşmamak gerekir belki ama en az Betis kadar hak ediyorlar Avrupa Ligi'ni.
picture

rayo vallecano

Görsel kaynağı: AFP

Kısa Kısa
-Artık Barcelona sürekli kendini tekrarlayan bir döngü içerisinde gibi. Atletico ile 11, Real Madrid ile 18 puanlık fark. Dış sahada 10'da 10, Messi'nin deplasmanlardaki bu sezon kaydettiği gol sayısı, Real'in toplamına eşit. Örnekleri çoğaltınız...
-Haftanın sürprizlerinden biri, iç sahada Deportivo'ya puan veren Real Sociedad. Pizzi'nin 27. dakikadaki golü sayesinde oyun planlarının bozulduğunu söylemek mümkün. Kazansalar üst sıralar için avantaj yakalayabilirlerdi.
-Bu sezonun iki hayal kırıklığı, Valencia ve Sevilla'nın mücadelesinde Soldado ağır bastı desek yeri. Ha gayret Sevilla, düşeceksin.
-Üç haftadır deplasmanda kazanıp, iç sahada kaybeden Real Betis bu kötü alışkanlığı kırdı ve Levante karşısında aldığı galibiyetle Şampiyonlar Ligi potasını zorlamaya devam ediyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam