Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya Ligi - Ancelotti: Dünyanın en saygın kulübü Real Madrid

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/06/2013 - 15:30 GMT+3

Real Madrid, düzenlenen basın toplantısıyla yeni teknik direktörü Carlo Ancelotti’yi basına tanıttı. Eflatun-beyazlılarda Ancelotti’nin yardımcılarından biri Zinedine Zidane olacak.

Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti, Florentino Perez / Real Madrid

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Jose Mourinho yönetiminde kupasız kapatılan 2012-13 sezonunun ardından PSG Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’yle anlaşmaya varan Real Madrid, İtalyan antrenörü basına tanıttı.
Carlo Ancelotti, basın önünde üç yıllık sözleşmeye imza attı.
Sözlerine Madrid’de bulunmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan 54 yaşındaki Ancelotti, “Öncelikle başkan Florentino Perez ve yönetime burada olmamı sağladıkları için teşekkür ederim. Dünyanın en saygın kulübünün bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Evet, söylediğim gibi, dünyanın en saygın kulübü Real Madrid ve bu konumdaki bir camia, göz alıcı bir futbol oynayarak kupaları kazanmalıdır” ifadelerini kullandı.
Real Madrid’in kendisini takımın başına geçirmek için yoğun çaba sarf ettiğini söyleyen Ancelotti, “Real yönetiminin PSG’yle olan iyi ilişkisi bu transferin sonlanmasını sağladı. Ancak çok zaman harcadıklarını söyleyebilirim, kolay olmadı. Real Madrid’in yeni teknik direktörü olduğumu Pazartesi gününden beri biliyordum, dün sadece resmîleşmesi açısından önemliydi” şeklinde konuştu.
Ancelotti’nin yardımcısı Zidane
Real Madrid’de Carlo Ancelotti’nin yardımcılarından biri Fransız efsane Zinedine Zidane olacak. Zidane’la beraber çalışma fikrinin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Ancelotti, “Paul Clement’la beraber Zinedine Zidane da iki yardımcım olacaklar. Özellikle Zinedine’le beraber bir şeyler yapma fikri beni mutlu ediyor, heyecanlanıyorum” dedi.
Ancelotti’nin basın toplantısından satırbaşları şu şekilde;
"Real Madrid, Barcelona'dan daha iyi bir konumda olacak. Buna tüm kalbimle inanıyorum.
“Bugün takımdan kimin gideceğini, kimin kalacağını size söyleyemem. Zamanı değil. İlerleyen günlerde ne olacak göreceğiz. Real Madrid’in çok iyi bir kadrosu var. Kim hak ederse, o oynayacak.
"Real Madrid Teknik Direktörlüğü benim için bir hayaldi. Şimdi gerçek oluyor. Bu baskıyla beraber çalışmak istiyorum.
"Jose Mourinho'ya büyük saygı duyuyorum, kendisi harika bir teknik adam. Basınla arkadaş olup olmayacağım sorusuna gelince: (gülerek) Farklı karakterlere sahibiz.
"Tekrar ediyorum, Zidane kulübede benimle birlikte olacak. Tek problem oynayamaması.
"Falcao olağanüstü bir oyuncu ama aynı şekilde Cristiano, Higuain ve Benzema da öyle. Isco da çok kaliteli bir oyuncu, dünyadaki her takımda oynayabilir"
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam