Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

messi 300 gol rayo vallecano barcelona la liga

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/10/2012 - 13:54 GMT+2

La Liga'nın 9. haftasında lider Barcelona, Rayo Vallecano'ya 5-0 mağlup ederken Arjantinli yıldızı Lionel Messi ligdeki 301. golüne imza attı.

barcelona messi

Görsel kaynağı: Reuters

Pep Guardiola’nın yerine göreve gelen Tito Vilanova ile sezona fırtına gibi giren Barcelona, dokuzuncu maçında sekizinci galibiyetini aldı. Henüz mağlubiyet göremeyen Katalan ekibini Rayo Valecano önünde galibiyete taşıyan isimler David Villa ve Lionel Messi oldu.
Maça hızlı başlayan ev sahibi 20. dakikada Fabregas’ın pasında David Villa’nın fileleri havalandırması ile öne geçti. İlk yarının son dakikasında ev sahibi Delibasic ile gole yaklaştı fakat sonuç alamayınca devre 1-0 sona erdi.
İkinci yarıya Barcelona adeta golle başladı. Montoya’nın enfes pasında ağları bulan Messi farkı ikiye çıkardı. Bu gol aynı zamanda Messi’nin La Liga’daki 419. maçında 300. golü oldu.
Ev sahibi Valecano 50’de ardında da 61’de Javi Fuego ile farkı bire indirmeye çok yaklaşsa da sonuç değişmedi.
Bu dakikadan sonra Barcelona Messi liderliğinde oyunun hakimiyetini yeniden eline aldı. Arjantinli yıldız 64’te uzaktan kaleyi yokladı, isabet bulamadı. Maçın son bölümünde ise goller üst üste geldi.
78’de Alba’nın pasında Xavi, iki dakika sonrasında da Pedro’nun asisti ile Fabregas ile goller bulan Barcelona, farkı dörde çıkardı. 88'de bir kez daha sahneye çıkan Messi rekorlarına bir gol daha ekleyerek maçın skorunu 5-0 olarak ilan etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam