Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Artık bir klasik o!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/12/2011 - 03:18 GMT+2

2011'in son El Clasico'sunda Barcelona, Santiago Bernabeu'da lider Real Madrid'i 3-1 mağlup etti. Katalanlar uzun bir aradan sonra favori olarak çıkmadığı dev maçta yine de kazanan taraf oldu.

real madrid barcelona xavi

Görsel kaynağı: Reuters

Yılın son El Clasico’sunda Santiago Bernabeu’da Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya geldi.

Geçen sezon kurulan kadronun meyvelerini bu sezon toplamaya başlayan eflatun-beyazlılar La Liga'da oynadığı 10, toplamda oynadığı son 15 maçın hepsini kazanmayı bilmişti. Geçen sezonki akıcılığından biraz da olsa kaybeden Barcelona ise bu dev maçı kaybederse rakibiyle arasındaki puan farkı altıya çıkacaktı ki Katalanlar'ın bir maçı da fazlaydı. Uzunca bir aradan sonra ilk kez Real Madrid bir El Clasico’ya favori olarak çıkıyordu. Ancak Guardiola yönetimindeki Barça, ligde Real Madrid'e hiç kaybetmemiş, altı maçın beşini kazanmıştı.

Mücadele de efsanevi bir şekilde başladı. Valdes’in hatalı pasında Di Maria topu kaptı. Pasında Mesut kaleyi yokladı, savunmadan döndü. Sonrasında Karim Benzema ağları bulurken saniyeler 23’ü gösteriyordu. Bu, aynı zamanda tarihin en hızlı El Clasico golüydü.

Dev maça favori olarak çıkan Real Madrid, ön alanda kurduğu müthiş baskıyla Barcelona’nın pas yapmasına izin vermiyordu. Ancak 7. dakikada Messi’nin şık vuruşunu Casillas köşeden harika çıkarttı.

25. dakikaya kadar Ronaldo ile iki net pozisyon yakalayan ev sahibi bunları değerlendiremeyince oyunun kontrolü de yavaş yavaş Barça’ya geçti. Ancak Real Madrid’in katı alan savunmasını aşamıyorlardı.

Aşabilecek tek kişi vardı. O da Messi.... 30. dakikada iki kişiden sıyrıldı. Nefis bir ara pas attı. Alexis Sanchez de müthiş bir vuruşla Casillas’ı avladı ve skoru eşitledi.

Golden sonra da Real Madrid Di Maria ile kontrataklar yakalasa da Arjantinli son paslarda problem yaşayınca ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya yine baskılı başlayan Real Madrid'di. Ancak şans Barcelona'nın yanındaydı. 53. dakikada Xavi ceza sahası dışından topun gelişine vurdu. Top Marcelo'ya çarptı. Casillas yetişemedi. Sonrasında direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Katalanlar, Bernabeu'da skoru 2-1'e taşıdı.

Golden sonra Barcelona oyuna hükmeder gibi olsa da Kaka'nın girişi Real Madrid'i hareketlendirdi. Ronaldo 65'te çok net bir pozisyonu değerlendiremezken dakikalar 66'yı gösterdiğinde Barcelona yine herkesi şaşırttı. Messi'nin başlattığı atakta Dani Alves arka direğe harika ortaladı. Coentrao yetişemedi. Fabregas dokundu ve fark ikiye çıktı.

Kalan dakikalarda Real Madrid şaşkın, Barcelona ise rahattı. İki takım da pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 3-1 Barcelona üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla birlikte puanını 37'ye çıkaran Barcelona maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

LA LIGA'DA PUAN DURUMU
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam