Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Madrid'in sihirli formulü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/12/2011 - 11:15 GMT+2

Belki bir şehir derbisi değil ama çoğunluğa göre futbol takviminin en büyük maçı. Cumartesi günü oynanacak El Clasico'da Real Madrid tarafının kazanmak için yapması gerekenler aşağıdaki listede.

real madrid

Görsel kaynağı: AFP

Orta sahanın kontrolü sağlanmalı: Büyük karşılaşmalarda bazen Alonso-Khedira-Diarra üçlüsünü orta saha hakimiyeti için yan yana oynatan Mourinho, Bernabeu'daki randevu için benzer formasyonlar uygulayabilir. Maçın kazanılmasındaki şifre; ikinci yıllardaki Mourinho takımlarının karakteristik özelliği olan hızlı pas akışı.
Stadın konforu: Belki 80.000 taraftar gollerden sonra sahaya inip, meşale şov yapmıyor ama Real Madrid bu sezon içeride oynadığı tüm maçları kazandı. Toplam 28 gol atarak maç başına 3 gol ortalaması tutturan eflatun-beyazlılar, bu karşılaşmalarda sadece 7 gol yedi.
Gonzalo Higuain'in kullanımı: Bu sezon 17 gol atan Cristiano Ronaldo'yu bir kenara koyduğumuzda, hücum hattının en etkili ismi Gonzalo Higuain. 14 maçta 12 gol bulan Arjantinli yıldız, özellikle Mesut Özil'in defans arkasına attığı toplarla skor üretmeye çalışacak.
Sinirleri kontrol altına al: Real Madrid ile Barcelona arasında son oynanan beş lig maçında 41 sarı kart 4 kırmızı kart çıktı. Bu karşılaşmaların hiçbirini kazanamayan Real Madrid'in gergin ortamdan olumlu etkilenmediğini söylemek yanlış olmaz.
Alan paylaşımı: Malum, Barcelona'ya karşı topa sahip olma oranında baskın olmak pek mümkün değil. Mourinho Inter'in başındayken Eto'o'yu bile zaman zaman savunmaya çekerek kendi yarı alanında muazzam bir savunmayla Katalan ekibini mağlup etmeyi başarmıştı. Mou hâlâ gerekli malzemeye sahip.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam