Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

FIFA’dan Barcelona’ya transfer yasağı!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/04/2014 - 19:22 GMT+3

FIFA, Barcelona'ya iki dönem transfer yasağı verdi!

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) and Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (R)

Görsel kaynağı: Reuters

FIFA Disiplin Komitesi, bugün yaptığı toplantıda 18 yaşının altındaki futbolcuların transferindeki kural dışı işlemler yapan Barcelona’ya iki dönem transfer yasağı verdi. Barcelona'nın 18 yaş altı 10 oyuncunun transferinde usulsüzlük tespit edildi.
Kurul, bu transferlere onay veren İspanya Futbol Federasyonu’nu da cezasız bırakmadı. Barcelona, birbirini takip eden iki transfer döneminde (iç ve dış) herhangi bir oyuncuyu bünyesine katamayacak. Katalan ekibi ayrıca 450 bin İsviçre Frangı para cezası ödeyecek. Barcelona’ya kulübündeki usulsüz işlemlerin düzeltilmesi için ise 90 günlük süre tanındı.
İspanya Futbol Federasyonu da 500 bin İsviçre Frangı para cezası ödeyecek. Federasyona ayrıca FIFA Disiplin Yönetmeliği’nin 14. maddesine göre kınama cezası verildi.
Chelsea de ceza almıştı
Benzeri bir cezayı 2010'da Chelsea da almıştı. Londra ekibi bu cezayı CAS'a taşımış ve FIFA'nın kararını iptal ettirmişti.
AS gazetesine konuşan üst düzey bir Barcelona yetkilisi kulübün gerekli düzenlemeleri yapmak için 90 günü bulunduğunu söyledi.
El Pais gazetesinin iddialarına göre, ismi açıklanmayan iki kişinin şikayeti üzerine FIFA, Barcelona Kulübü’nde 18 yaş altı transferler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmada, 2009 ile 2013 yılları arasında takımın alt yapısına kaydolan 10 oyuncunun işlemlerinde kural ihlali olduğu belirlendi.
Sezon sonunda ayrılacağını açıklayan Puyol ve Valdes’in yerini yeni transferlerle doldurmak isteyen Katalan ekibi; Alman kaleci Ter Stegen ve Hırvat oyuncu Alen Halilovic ile ön sözleşme imzalamıştı. FIFA’dan çıkan karar sonrası kulübün gelecek sezonki transfer hamleleri de bu şartlar altında geçersiz olacak.
Kulübün CAS’a başvuru hakkı bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam