Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanyol mahkemesi Elche'yi 2. Lig'e düşürdü ve Eibar La Liga'da kaldı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/06/2015 - 14:52 GMT+3

Mali yükümlülüklerini yerine getirmediği için sezon boyunca uyarı alan Elche Kulübü, koşullarını düzeltmeyince 2. Lig'e düşürüldü. Bu karar Eibar'ı ligde tuttu.

Elche

Görsel kaynağı: Eurosport

İspanyol kulübü Elche'nin, ekonomik kontrol yönetmeliğini yerine getirmediği gerekçesiyle mahkeme kararıyla 2. lige düşürüldü.
La Liga'da geride kalan sezonu 13. sırada tamamlayan Elche'ye gönderilen son uyarıda bu sabaha kadar maddi sorunlarını düzenlediğine dair sertifikayı mahkemeye sunması istenmişti. Duruşmada bu belge mahkemeye sunulmayınca savcılık makamı cezanın infazını Elche'nin bir alt lige düşürülmesini istedi. La Liga Sosyal Disiplin Komisyonu, Elche'ye küme düşürülmenin yanı sıra 180 bin avro da para cezası verdi.
Geride kalan 2014-2015 sezonunu 13. sırada tamamlayan Elche, sezon boyunca ekonomik sıkıntılar yaşarken, maliyeye 7 milyon avro, Sosyal Güvenlik Kurumu'na da 700 bin avro olan borçlarını ödeyecek kaynak bulamadı.
Bu isteği yerinde bulan mahkeme gelecek sezon için Elche Kulübü'nün 2. seviye lig olan Liga Adelante'de mücadele etmesini ve sezonu 18. sırada bitirerek matematiksel olarak küme düşen Eibar Kulübü'nün bir sezon daha La Liga'da yer alması kararını verdi.
Elche, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle sezon boyunca uyarılmıştı. Kulübün maliyeye olan borçları ve ödenmeyen maaşlardan kaynaklanan sorunları, sürekli gündeme getirilmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam