Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

La Liga'da Barcelona 127 gün sonra lider

TarafındanAA

Yayınlandı 10/03/2015 - 13:29 GMT+2

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 26. haftasında oynanan maçlar sonunda Barcelona, 127 gün sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Lionel Messi

Görsel kaynağı: Reuters

Real Madrid'in deplasmanda Athletic Bilbao'ya 1-0 kaybetmesinin avantajını iyi değerlendiren Barcelona, sahasında Rayo Vallecano'yu 6-1 yenerek ligde 16 hafta sonra tekrar lider oldu. Real Madrid ile arasındaki 6 paunlık farkı kapatan Barcelona, şampiyonluk yarışındaki en güçlü rakibinin bir puan önünde zirveye yerleşti.
Milli futbolcu Arda Turan'ın forma giydiği Atletico Madrid ise sahasında Valencia ile 1-1 berabere kaldı. Barcelona'nın 7, Real Madrid'in 6 puan gerisine düşerek şampiyonluk yarışından kopmaya başlayan Atletico, teknik direktör Diego Simeone'nin sezon başından beri söylediği "ligi ilk 4 sırada bitirerek gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma" hedefine kilitlendi. 
La Liga'da toplam 31 golün atıldığı 26. haftada 4 kırmızı, 68 sarı kart gösterildi.
picture

Luis Suarez and Lionel Messi celebrate (Reuters)

Görsel kaynağı: Eurosport

Gol krallığı
Gol krallığı yarışında ise Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ile arasındaki 12 gollük farkı kapatmayı başaran Barcelonalı Lionel Messi 30 gole ulaşarak Portekizli futbolcuyla ilk sırayı paylaştı. Messi ayrıca Rayo maçında attığı 3 golle La Liga'da 24. kez "hat-trick" yaparak bu alanda da Ronaldo'yu (23) geride bıraktı.
Messi ile Ronaldo'yu, 17 golle Barcelonalı Neymar, 14'er golle de Atletico Madridli Griezmann ve Sevillalı Bacca izliyor.
Sonuçlar
Cordoba-Getafe: 1-2
Barcelona-Rayo Vallecano: 6-1
Atletico Madrid-Valencia: 1-1
Elche-Almeria: 1-0
Villarreal-Celta Vigo: 4-1
Real Sociedad-Espanyol: 1-0
Athletic Bilbao-Real Madrid: 1-0
Levante-Eibar: 2-1
Granada-Malaga: 1-0
Deportivo-Sevilla: 3-4
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam