Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ronaldo Real Madrid'in ve La Liga'nın en golcü oyuncuları arasında

Eurosport Türkiye

Güncellendi 27/09/2014 - 11:45 GMT+3

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo hem takımın hem de La Liga'nın en golcü oyuncuları arasında hızla yükseliyor.

Raul & Ronaldo

Görsel kaynağı: Eurosport

Cristiano Ronaldo Real Madrid'dek başarılı oyunuyla sadece kulübünün değil La Liga'nın da tarihine geçeceğe benziyor.
Real Madrid'le 254 resmi maçta 264 gol atarak Real Madrid'i adeta tek başına sırtlayan Ronaldo, Real Madrid ve La Liga'nın golcüleri arasında adını yazdırdı. Şu anda Real Madrid formasıyla en çok gol atan Raul'un 59 gol gerisinde olan Ronaldo, 323 gole 741 maçta ulaşan Raul'ü gol ortalamasında 1.04'e karşı 0.44'le çok büyük bir farkla geride bırakmış durumda. Ronaldo'nun gollerine devam ederek geçmesi gereken 3 rakibi Santillana (290 gol), Di Stefano (307 gol) ve Raul Gonzalez.
Bunun yanında La Liga'nın en golcü oyuncuları arasında da 10. olan Ronaldo'nun zirveyle arasında 65 gol olmasına rağmen o listenin ikinci sırasında futbol hayatında en çok karşılaştırıldığı oyuncu Lionel Messi de var. Messi'nin de zirveyle arasındaki fark sadece 6. Listenin başında 251 golle Zarra, ikinci sırada 245 golle Messi yer alıyor. Büyük ihtimalle Messi bu sezon liderliği devralıp, Ronaldo ile olan farkı da açmaya çalışacak.
Cristiano Ronaldo'nun en dikkat çekici özelliği ise hem kendi takımında hem de La Liga'da çıktığı maç sayısından çok gol atması. Bu da Ronaldo'nın gol ortalamasının 1'in üzerinde olmasını sağlıyor. Portekizli oyuncu bu sezon 5 haftası geride kalan İspanya Ligi'nde 9 golle zirvede yer alıyor.
Her istatistik haberinde söylendiği gibi; Eğer Ronaldo bu performansla devam ederse bir süre sonra her iki kulvarda da liderliği ele geçirmesi içten bile değil.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam