Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Unai Emery: Takımımla gurur duyuyorum

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/08/2015 - 08:11 GMT+3

UEFA Süper Kupa'da Barcelona'ya normal süresi 4-4 biten maçta uzatmalarda 5-4 kaybeden Sevilla'da teknik direktör Unai Emery, takımının performansıyla gurur duyduğunu söyledi.

Unai Emery

Görsel kaynağı: Eurosport

Boris Paichadze Dinamo Arena’da maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Emery, 4-1 geriye düşmelerine rağmen maçtan kopmadıklarını belirterek, "Kaybettik ama takımımla gurur duyuyorum. Maç öncesinde bahsettiğim gibi Sevilla istediğimiz seviyede bir oyun sergiledi. Buralarda her zaman olmak ve en üst seviye takımlara karşı oynamak istiyoruz. Bu performans da bizim için umut verici oldu" ifadelerini kullandı.
Karşılaşmada, 4-1 geriye düştükten sonra yaptığı değişikliklerin oyuna etki ettiğini belirten İspanyol teknik adam, "Üç farkla geriye düştüğümüzde bitime henüz uzun bir süre vardı. Mücadele etmeyi bırakmamalıydık. Bazı yorulmuş isimleri oyundan çıkardık. Değişiklikler maça tutunmamıza yardımcı oldu" değerlendirmesinde bulundu.
Barcelona’yı galibiyetten dolayı kutlayan Emery, "Maç 5-4 olduktan sonra 3 ciddi gol pozisyonumuz vardı. Adil bir sonuç olup olmadığı konusundaki yorum biraz taraflı olur. Son dakikalarda yakaladığımız pozisyonlardan birini gole çevirsek penaltılara gidecektik. Bu seviyede, geçen sezonu 3 kupayla kapatan dünyanın en iyi takımıyla başa baş oynadık ve oyuncularımın performansı beni gururlandırdı" şeklinde konuştu.
Maçın adamı seçilen Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’yi performansından dolayı kutlayan Emery, Arjantinli futbolcunun arkasında başarılı bir oyun planına sahip önemli bir ekip gücünün olduğunu da sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam