Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Barcelona avantajlı dönüyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/08/2013 - 09:46 GMT+3

Lig şampiyonu FC Barcelona ile Kral Kupası şampiyonu Atletico Madrid’in karşı karşıya geldiği İspanya Süper Kupası’nın ilk maçı 1-1 berabere sona erdi.

Barcelona's Neymar celebrates his goal against Atletico Madrid during their Spanish Super Cup first leg (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

Vicente Calderon Stadı’nda oynanan maçta Atletico Madrid, 12. dakikada David Villa’nın golüyle 1-0 öne geçti. Arda’nın sol kanattan yaptığı ortada topa gelişine vuran Villa, eski takımına karşı güzel bir gol attı. Ancak Atletico skor üstünlüğünü 66. dakikaya kadar koruyabildi.
Barcelona’nın bu sezon transfer ettiği Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar 59. dakikada oyuna girdikten 7 dakika sonra attığı kafa golüyle takımına beraberliği getirdi. Neymar, Barcelona forması ile resmi bir maçtaki ilk golünü atmış oldu. Kontrataklar ile gol arayan ve Villa ile öne geçtikten sonra skoru korumaya çalışan Atletico Madrid, ikinci yarıda Neymar'ın golüne engel olamadı. Maçın son 30 dakikasında Barcelona gol arayan, Atletico Madrid ise savunmaya kapanan taraf oldu.
Barcelona avantajlı bir skorla Madrid'den ayrılırken, kupanın kazananı 28 Ağustos'ta Barcelona'da oynanacak maçta belli olacak.
Bu arada, ilk yarıda Atletico Madrid'in en iyi futbolcularından sol kanatta etkili olan ve golün asistini veren Arda, 75. dakikada oyundan alınarak, yerine Baptistao sahaya girdi.
Öte yandan, Arjantinli Lionel Messi'nin maçta sakatlandığı, durumunun henüz belli olmadığı belirtildi. İlk 11'de sahaya çıkan Messi, devreden sonra yerini Cesc Fabregas'a bırakmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam