Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Muhteşem derbi Roma'nın

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/01/2011 - 00:33 GMT+2

İtalya Kupası son 16 turunda Lazio’yla eşleşen Roma, rakibini 2-1 mağlup etti. Muhteşem Roma derbisinde rakibini Borriello (penaltı) ve Simplicio’nun golleriyle deviren Roma, çeyrek finalde Juventus’la karşılaşacak. Bresciano’nun penaltı golü, Lazio’yu kupada tutmaya yetmedi.

roma

Görsel kaynağı: AFP

Lazio altı kez final oynadığı İtalya Kupası’nı beş kez müzesine götürmüştü. Juvents’la birlikte en çok sayıda İtalya Kupası’nı müzesinde bulunduran Roma ise 16 kez oynadığı finalde dokuz mutlu son yaşamıştı.
Roma Olimpiyat Stadı’nı ortak kullanan ve ezeli rekabetlerinin geçmişi yüzyıla yaklaşan Roma derbisinin ilk yarısı golsüz eşitlik sona erdi. Eşitlik, hakem Mauro Bergonzi’nin çaldığı penaltı düdüğüyle bozuldu. 53. dakikada Tommaso Berni’yi yanlış adrese gönderen Marco Borriello, Roma’yı öne geçirdi.

Lazio’nun üzüntüsü dört dakika sürdü. Bergonzi, ikinci penaltıyı Lazio için çalarken beyaz noktanın başına giden Anderson Hernanes, en ufak bir tereddüte yer bırakmadan topu filelere gönderdi ve durum 1-1 oldu.
77. dakikada Lazio defansının hatasını affetmeyen Fabio Simplicio, bir ok gibi fırlayarak topu kaptığında karşısında yanızca kaleci Berni vardı. İnce bir dokunuşla fileleri sarsan Brezilyalı orta saha, yeniden Roma’yı öne geçirdi.

Geriye düşen Lazio, adeta parmaklarının ucunda sekerek usta bir hırsız gibi sessizce defansın arkasına sarkan Floccari’nin dönerek vurduğu nefis volesiyle çıkageldi. Bu müthiş organizasyonda Floccari’nin artistik şutu çerçeveyi bulmadı.

Maçın başından bu yana oynanmayan güzel futbol, bu dakikalarda sahnelendi. Ceza sahasının dışında topla buluşan Vucinic’in kaleye çok tehlikeli şutunu Tommaso Berni nefis çıkardı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Roma çeyrek finalde Juventus'un rakibi oldu.

Günün penaltıya giden diğer kupa maçında Sampdoria, Udinese’yi 3-2 mağlup etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam