Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

can mutlu lazio serie a

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/08/2012 - 18:10 GMT+3

Geçmişi mumla arayan Lazio bu sezon yeniden zirveye dönebilecek mi? Can Mutlu başkentin mavi yakasını yazdı.

Lazio Roma

Görsel kaynağı: Imago

2000'lerin başında İtalya'nın tepe kulüplerinden biri olan Lazio'nun ekonomik çöküş sonrası başaltı takımlardan biri haline dönüşmesi ve yeniden yükselişi dikkate değer. İtalya futbolundaki skandallar, kaybolan prestij ve ekonomik küçülme sonrası kulüplerin zoraki düzgün yönetilmesinin örneklerinden biri Lazio. İstikrarlı bir yapıyla toparlanma sürecine giren kulüp, tepe takımların düşüş yaşadığı dönemde Şampiyonlar Ligi potasına kendisini atmayı başaramasa da düzenli bir şekilde ilk dört mücadelesi vermeye başladı.
Geçtiğimiz sezon Eduardo Reja yönetiminde iyi bir sezon geçiren Lazio Şampiyonlar Ligi biletini son anda kaptırınca yönünü değiştirmeye karar verdi. Young Boys'ta yaptıklarıyla dikkatleri üzerine çeken Vladimir Petkovic, Samsunspor'da hayal kırıklığı yaratsa da, Lazio'nun teknik direktörlük koltuğuna oturmayı başardı. Oynattığı dinamik 3-4-3 taktiği ile Young Boys'ta keyif veren bir futbol oynatan İsviçreli teknik adamın yeni görevinde nasıl bir performans göstereceği merak konusu.
Yeni sezona hazırlanırken pek fazla transfer yapmayan Lazio, büyük ölçüde kadrosunu korumayı başardı. Lyon'un büyük umutlarla transfer ettiği ancak beklenen performansı gösteremeyen ve sakatlıklarla boğuşan Brezilyalı Ederson Lazio adına bu yazın en dikkat çeken transferi. Geçen sezonu Inter'de kiralık olarak geçiren ve geri dönen Mauro Zarate, orta sahanın önemli ismi kaptan Cristian Ledesma ve takımın yıldızı Brezilyalı Hernanes'in yapacakları Lazio'nun ligde yapacaklarını belirleyecek.
Tecrübeli ve birbirini tanıyan kadro, teknik direktör Vladimir Petkovic'in en önemli şansı konumunda. Bir diğer avantajları ise, İsviçreli teknik adamın oynatmak istediği 3'lü savunmanın, son yıllarda İtalya'da revaçta olması. Takımın lige iyi başlaması halinde, kırılma anlarında kadronun tecrübesinin de devreye girmesiyle hayalini kurdukları Şampiyonlar Ligi potasına girebilirler. Ancak önlerindeki en büyük sorun, aynı pozisyon için yarıştıkları Roma ve Napoli'nin Lazio'ya göre daha iyi kadrolara sahip olması.
Roma'nın mavi yakasında şampiyonluk bu sezon da bir rüyadan ibaret. Yeni sezon öncesi geçen yıl ulaşılan dördüncülük bile zor görünüyor. Sanırım ligi ilk altıda bitirmek ve ezeli rakipleri Roma'yı mağlup etmek, bu yıl da onları tatmin edecektir.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam