Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

juventus napoli

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/08/2012 - 18:40 GMT+3

İtalya Süper Kupası'nı 120 dakika sonunda Napoli'yi iki defa geriye düşmesine rağmen 4-2 mağlup eden Juventus müzesine götürdü.

Juventus Süper Kupa

Görsel kaynağı: Reuters

Hafta arasında teknik direktörü Conte'nin 10 ay ceza alması ile sarsılan Juventus, zorlanmasına rağmen maçın sonunda Napoli'nin 9 kişi kalmasından da faydalanarak maçtan galip ayrılmasını bildi.
Pekin’deki karşılaşmaya iyi başlayan Juventus ilk 20 dakikada rakip kaleyi abluka altına aldı. Giovinco, Pirlo ve Asamoah’ın uzaktan şutları ile şansını deneyen siyah-beyazlılar, Napoli savunmasını geçemedi.
27’de rakip kaleye ilk etkili atağında Napoli, Cavani ile golü bulan taraf oldu. 10 dakika sonra da Juve bu gole Udinese’den kadrosuna kattığı Asamoah ile cevap verdi. Oyundaki üstünlüğünü skora yansıtamayan Juventus’a karşı Napoli devrenin bitimine dört dakika Pandev ile yeninden öne geçti.
İlk yarıdaki oyunun seyri ikinci 45 dakikada da değişmedi. Rakip sahaya yerleşen Juventus’a karşı kontraataklarla gol arauan bir Napoli vardı sahada.
54’de Juventus’tan Pirlo’nun serbest vuruşunda De Sanctis gole izin vermezken 57’de Napoli’den Cavani tek başına taşıdığı topta direğe takıldı. Yüksek tempo ile birlikte sinirler gerilirken Napolili futbolcular 52 ve 64. dakikalar arasında üç sarı kart gördü.
İkinci yarıya Matri’nin yerine oyuna giren Vucinic’in düşürülmesi ile kazanılan penaltıda Vidal hata yapmayınca 72’de Juventus skora yeniden dengeyi getirdi.
86’da yan hakeme söylediklerinin ardından Pandev, 90’da da Giovinco’ya sert giren Zuniga kırmızı kart gördü. 2-2’lik skorla tamamlanan 90 dakikanın ardından uzatmalara 9 kişi başlayan Napoli’nin teknik direktörü Walter Mazzari de hakem tarafından tribüne gönderildi.
Güçlü rakibi karşısında iki kişi eksik kalan Napoli’ye bir darbe de Maggio’dan geldi. Juventus’un kornerinden gelen topa ters bir vuruş yapan tecrübeli savunmacının bu hatası ile Napoli, 97’de 3-2 yenik duruma düştü. Maçın yıldızlarından Vucinic, Marchisio şık pası ile 101’de farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda skor değişmeyince Juventus sahadan 4-2 galip ayrıldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam