Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yeni nesil Juventus

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/03/2012 - 22:44 GMT+3

Serie A'nın en çok şampiyon olan takımı olan Juventus kupasız geçen yılların ardından bu sezon adını yeniden zirveye taşırken yapılan hamleleri Emre Alayoğlu yazdı.

Juventus' Alessandro Matri (3nd L) celebrates with his teammates during their Italian Serie A soccer match against AC Milan at the San Siro stadium in Milan

Görsel kaynağı: Reuters

Serie A’nın 5. haftasında Juventus Milan'ı 2-0 mağlup etti. 105 Milyon Euro'ya mal olan yeni stadı Juventus Arena'da, 41.000 seyirci birbirlerine şu soruyu sormaktaydılar. Yeni hocası ve yenilenmiş kadrosuyla Juventus, eski günlerine dönüş sinyali verebilecek mi?
Peki geçtiğimiz yıllara göre ne değişti Juventus'ta? Ranieri'nin, Ferrara'nın, Del Neri'nin başaramadığı ama Conte'nin ilk beş haftada başarabileceğinin sinyallerini verdiği şey neydi? Cevabı çok basit: Doğru sistem ve o sisteme uygun hamleler. Biraz daha açıklayıcı olmak için bu sene Juventus'un yaptığı transferlere bir göz atmakta fayda var.
Sağ bek mevkiine Lazio'dan transfer ettikleri Stephan Lichtsteiner sayesinde savunmayı son derece sağlam bir hale getirdiler. Lichtsteiner-Bonucci-Barzagli-Chiellini savunma dörtlü, uzun yıllar bir arada oynayabilecek yaş grubuna ve aynı zamanda tecrübeye sahip.
Orta sahaya transfer edilen Pirlo, kendi mevkiinde sadece İtalya'nın değil, dünyanın en iyilerinden. Buffon onun için "yüzyılın transferi" diyor, biraz mübalağa ediyor ama o kadar olsun. Leverkusen'den transfer edilen Arturo Vidal'i ise şöyle özetlemek lazım;(Bayern Münih, transfer politikasını şöyle oluşturur; kendi liginde parlayan yıldızları topla, böylece rakibinin gücünü azaltırsın, zaten Almanya'nın en güçlü takımı olduğun için de, ligde fazla zorlanmazsın. Mario Gomez,Klose transferleri gibi).
İşte bu oyuncuyu Münih'in elinden kaptı Juventus, ve Pirlo-Marchisio-Vidal orta saha merkez üçlüsü ile hem teknik hem de sağlam bir orta saha hüviyeti kazandı. Bu oyuncuların oyunun iki yönünü de iyi oynamaları sayesinde Juventus, 4-1-4-1 den 4-3-3'e oyun içerisinde çok kolay ve verimli bir şekilde dönebilen bir takım durumuna geldi.
Kanatlarda patlayıcı güce sahip ama bir o kadar da istikrarsız Krasic ve Pepe ile de savunma arkasına etkili koşular yapıp sonuca gitmeyi hedefliyorlar. Bu oyuncuların dışında Napoli'den transfer edilen Pazienza, Cesena'dan alınan Giaccherini de eklemek gerekli. Artık Juventus, geçtiğimiz yıllara göre çok daha gelişmiş bir kadroya ve farklı sistemleri oynayabilecek oyun vizyonuna sahip.
picture

antonio conte

Görsel kaynağı: Reuters

Gelelim forvet hattına; geçen yıl takıma katılan ve son derece kötü bir sezon geçiren takımın, vasat üstü performans sergileyen birkaç oyuncusundan biri olan Matri ve kulübün sembol adamı, tapılası insan Alessandro Del Piero.
Bu birbirinden farklı özelliklere sahip oyunculara, ligin en özel santraforlarından biri olan Marko Vucinic'in de katılmasıyla birlikte Juventus, farklı sistemler için farklı forvet kombinasyonları yaratabilen bir takım haline geldi.
Kaleciden zaten bahsetmeye gerek yok; futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden birine sahipseniz, zaten taktik tablosunda geri kalan 10 kişinin kimler olacağı ile ilgili düşünceleriniz olur.
Elbette ki burada en büyük pay, bu yenilenmiş takımda taşları doğru yerine koymayı başaran Antonio Conte'nin. Sezon sonu şampiyon olur mu bilinmez ama en azından taraftarların özlediği, hayalini kurduğu takıma ulaşmak için Antonio Conte şimdilik kartlarını doğru oynuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam