Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Serie A’da 28. haftanın görünümü

TarafındanAA

Güncellendi 23/03/2015 - 13:51 GMT+2

Şampiyonluk yolunda ilerleyen Juventus, haftayı galibiyetle tamamladı. Salih Uçan’ın forma giydiği maçta Roma galibiyet hasretine son verdi.

Tevez Juventus Genoa Lapresse

Görsel kaynağı: Eurosport

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 28. hafta maçları tamamlanırken lider Juventus, üst üste 4. şampiyonluğunu kazanma yolunda haftayı galibiyetle kapattı.
picture

Massimiliano Allegri and Carlos Tevez hailed Juventus' professional approach, after the Argentine striker scored the only goal in their Serie A victory over Genoa.

Görsel kaynağı: Perform

Lider Juventus, sahasında konuk ettiği Genoa’yı tek golle geçerek, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etti. Peş peşe üçüncü maçını kazanan Juventus, puanını 67’ye çıkartarak, en yakın takipçisi Roma ile arasındaki 14 puanlık farkı korudu.
picture

2015, Esultanza Roma, Cesena-Roma, LaPresse

Görsel kaynağı: LaPresse

Son aylarda yaşadığı performans düşüklüğüyle şampiyonluk yarışında bir hayli geride kalan Roma, yaklaşık 1,5 aydır süren galibiyet hasretine Cesena deplasmanında son verdi. Milli futbolcu Salih Uçan’ın da forma giydiği ve golde katkı yaptığı maçta Roma, Daniele De Rossi’nin golüyle güldü.
picture

2014-15 Serie A, Lazio, Felipe Anderson, Antonio Candreva (LaPresse)

Görsel kaynağı: LaPresse

Puan tablosunda üçüncü sıraya yerleşen ve ezeli rakibi Roma’nın puanın kayıpları sayesinde ikinci sırayı da zorlamayan Lazio da seyircisi önünde, Hellas Verona’yı 2-0 yenerek, galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Mavi-beyazlı başkent ekibi, 52 puanla ezeli rakibinin bir puan gerisinde bulunuyor.
Son haftalarda aldığı flaş galibiyetlerle dikkati çeken Sampdoria, galibiyet halkasına bu hafta Inter maçını ekledi. Sahasında Inter’i tek golle geçen Sampdoria, puanını 48 yaptı ve gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’ne katılma iddiasını sürdürme yolunda önemli bir galibiyet aldı.
Ligde uzun süre üçüncülük koltuğunda oturan Napoli ise son haftalardaki düşüşüne çare bulamadı. Mavi-beyazlı takım son olarak kendi sahasında Atalanta karşısında beraberliği son dakika golüyle kurtardı ancak puan tablosunda 5. sıraya kadar geriledi.
Genç teknik direktörü Filippo Inzaghi ile bir türlü aradığı istikrarı yakalayamayan Milan’ın yüzü bu hafta güldü. Kırmızı-siyahlı takım seyircisi önünde, Cagliari’yi yenerek 4 hafta aradan sonra 3 puan aldı.
Gol krallığı
Ligde gol krallığı yarışında ise Juventus’a bu hafta galibiyeti getiren gole imzasını koyan Arjantinli Carlos Tevez, bu golle yarışta kıyasıya rekabet içinde olduğu vatandaşı Inter’de forma giyen Mauro Icardi’nin bir adım önüne geçti.
Gol sayısını 16’ya çıkaran Tevez’i, 15’er golü bulunan Icardi ile bu hafta attığı gollerle takımına galibiyeti getiren Milan’ın Fransız golcüsü Jeremy Menez ikinci sıradan takip etti.
13’er golü bulunan Napoli’nin Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain ile Hellas Verona’nın emektar golcüsü Luca Toni de gol krallığı mücadelesinin üçüncü basamağında yer aldı.
Toplu sonuçlar
Chievo Verona-Palermo: 1-0
Milan-Cagliari: 3-1
Empoli-Sassuolo: 3-1
Juventus-Genoa: 1-0
Cesena-Roma: 0-1
Lazio-Hellas Verona: 2-0
Napoli-Atalanta: 1-1
Parma-Torino: 0-2
Sampdoria-Inter: 1-0
Udinese-Fiorentina: 2-2
Puan durumu
Ligde 29. hafta
Serie A’da 29. hafta maçlarına, milli takım müsabakalarından sonra devam edilecek.
Hristiyan aleminin Nisan ayının ilk hafta sonunda Paskalya Bayramı’nı kutlayacak olmasından dolayı Serie A’nın 29. hafta maçlarının tamamı, 4 Nisan Cumartesi akşamı oynanacak.
Maçlar şöyle:
Roma-Napoli, Atalanta-Torino, Cagliari-Lazio, Genoa-Udinese, Hellas Verona-Cesena, Inter-Parma, Palermo-Milan, Sassuolo-Chievo Verona, Fiorentina-Sampdoria ve Juventus-Empoli 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam