Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cengiz Ünder, Roma'daki peri masalını ülke basınına anlattı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 23/04/2018 - 15:17 GMT+3

İtalyan ekibinin Salah'ın boşluğunu doldurması için kendisini seçmiş olmasından gurur duyduğunu söyleyen genç futbolcu, hedefinin en iyi kulüplerde oynayarak ülkesini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade etti.

Shakhtar Donetsk vs AS Roma - Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraine - February 21, 2018 Roma's Cengiz Under celebrates scoring their first goal

Görsel kaynağı: Reuters

Sezon başında Medipol Başakşehir'den 15 milyon euro bonservis bedeliyle Roma'ya transfer olan ve sergilediği performansla göz dolduran Cengiz Ünder, İtalyan basınına konuştu.
Ülkenin önde gelen gazetelerinden Corriere dello Sport'a konuşan 20 yaşındaki milli futbolcu, kendisi için "Bir masalın içinde yaşıyor. 20 yaşında ve Şampiyonlar Ligi yarı finalinde başrol oynayacak. Roma'nın yeni adamı, ocak ayına kadar biraz tutuktu ancak daha sonra kendini göstermeye başladı. Sade hayatıyla altın bir dönemden geçiyor." tanımının yapıldığı röportajda birçok konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.
Roma'ya transer olma sürecini anlatan 20 yaşındaki futbolcu, "Slovenya'da takımımla kamptaydım ve Roma'nın benimle ilgilendiğini biliyordum. Görüşmelerin nasıl gittiğini de kontrol ediyordum ve menajerime sık sık telefon ederek bilgi alıyordum. Twitter'da ilk defa bunun onaylandığını duyunca menajerime sordum ve doğru olduğunu öğrenince teklifi hemen kabul ettim. Ertesi gün kamptan ayrılıp 24 saat içinde Trigoria'ya geldim. İlk gece hissettiğim güzel duygulardan uyuyamadım. Bugüne kadar ulaşabileceğim en önemli hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.
Roma'nın Liverpool'a gönderdiği Muhammed Salah'ın yerine kenisini seçmiş olmasından gurur duyduğunu ifade eden milli futbolcu, "Liverpool için Salah çok önemli bir oyuncu. Geçen sezon Roma'da büyük işler başardı ve onun gibi büyük bir oyuncunun yerini doldurmak adına benden beklentiler çok fazla." diye konuştu.
Performansının yükselmesinde teknik direktörü ve takım arkadaşlarının kendisine verdiği tavsiyelerin büyük önemi olduğunu belirten Cengiz, "Sahada kendimi çok iyi hissediyorum. Verona maçından bu yana daha iyi oynamaya başladım. Performansımın daha iyi olması için takım arkadaşlarımın katkısı çok fazla. Onlar bana destek olurken ben de onlara olmaya devam ediyorum." dedi.
Başarılı futbolcu, yeni takımındaki taraftar desteğine de dikkat çekerek, "Bana göre bir takım için taraftarlar çok önemli. Türkiye'de de bu böyle. Orada da ateşli taraftarlar vardı. Ama Roma'ya gelmeden önce oynadığım takımın çok fazla taraftarı olduğunu söyleyemem. İstanbul Başakşehir genç bir takım. Kısa süre önce kurulan bir takımdan Roma gibi bir büyük kulübe geldiğim için ve büyük taraftarla buluştuğum için çok mutluyum. Roma taraftarlarının benim adımı haykırması çok güzel bir duygu. Bu yaşananlar tüylerimi diken diken ediyor. Gol atmaya devam etmek istiyorum ki, bu şekilde ismim daha çok söylenmeye devam etsin." temennisinde bulundu.
Kariyer hedefleri hakkında da konuşan Cengiz, "Amacım Avrupa'nın en önemli kulüplerinde oynamak ve ülkemi temsil etmek. Hakan Çalhanoğlu Milan'da, Cenk Tosun Everton'da oynuyor. Avrupa'da oynayan başarılı Türk oyuncular bulunuyor. Her zaman çok çalışıp en iyisi olmak istedim. Ülkemdeki halkın, taraftarların her zaman benimle gurur duymalarını isterim. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim." açıklamasında bulundu.
Takım içinde kendisine en fazla yardım eden oyuncunun Kevin Strootman olduğunu söyleyen genç futbolcu, "Benimle her zaman konuşmak istiyor, çok soru soruyor ve yanıt bekliyor. Eğer anlıyorsam yanıt veriyorum, anlamıyorsam sırtımı dönüp gidiyorum. Ancak saha içinde kullanılan tek bir rdil var ve onu anlıyorum. Kritik anlarda birbirimizle anlaşmak için bazen bir bakış bile yetiyor." diye konuştu.
Cengiz Ünder bu sezon Roma formasıyla çıktığı 28 resmi maçta 7 gol ve 2 asiste imza attı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam