Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Amerika'nın umudu Hope

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/06/2011 - 11:59 GMT+3

Bir önceki kupada olay çıkaran ve teknik kadroyla köprüleri atan Amerika kalecisi Hope Solo, bu kez güçlü geri dönüyor. Solo, sıkıntılı günleri ve ağır sakatlıkları geride bıraktı. Yıllar sonra kupayı ABD'ye götürmek için kalede olacak.

hope solo

Görsel kaynağı: Reuters

2007 yılında Brezilya'yla oynanan ve yedek kaldığı yarı final maçından sonra yaptıkları, Hope Solo'nun bir daha kolay kolay takıma dönemeyeceğinin işaretiydi. Hiçbir zaman lafını sakınmayan ve sivri dilini saklamayan Solo, hem teknik kadroyla, hem de takım arkadaşlarıyla arasını fena hâlde bozmuştu. Ancak kaleci bir sonraki yılı tamamen bu ilişkileri düzeltmeye ve takım liderliğini futbolu bırakan tecrübeli oyunculardan devralmaya adadı. Bunun sonucu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pekin'de kazandığı Olimpiyat altını oldu.
Hope Solo, iki Dünya Kupası arasındaki dönemde çok ağır sakatlıklar da yaşadı. Belki mücadele azmi onu bırakmamıştı ama omuzları yarı yolda terk etmişti. Doktorlara göre onunki "30 yıl boyunca gördükleri en ağır omuz sakatlığı"ydı. Omuzları neredeyse yeni baştan yaratıldı ancak onu uykusundan sıçratan ağrılar kesilmedi. ESPN'den Jeff Carlisle'a konuşan Solo, "bu ağrılar yüzünden toplara çıkamıyor, uzanamıyordum. Sonra fark ettim ki, hiçbir şey yapmasam da bu ağrılar geçmiyor. Ben de artık umursamıyorum, topa çıktığımda ağrı yaşayacağımı biliyorum ve acının içine atlıyorum" diyor.
Solo, Olimpiyat altınından sonra şimdi de Dünya Şampiyonluğu için sahada olacak. Bakalım Amerika'nın "çılgın" kalecisi uğruna sağlığını feda ettiği kupaya kavuşabilecek mi?
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam