Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Santos'un rakibi Barcelona

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/12/2011 - 14:24 GMT+2

Kulüpler Dünya Kupası yarı finalinde Keita ve Niang'ın formasını giydiği Al Sadd ile karşı karşıya gelen Barcelona, rakibini zorlanmadan 4-0 yendi. Maçın 36. dakikasında David Villa'nın ayağı kırıldı. Barça, Pazar günü oynanacak finalde Santos'un rakibi oldu.

FC Barcelona striker Lionel Messi (C) dribbles the ball to break defense of Al-Sadd SC during the first half of their FIFA Club World Cup semi final match at Yokohama International Stadium in Yokohama, south of Tokyo, Japan, 15 December 2011.

Görsel kaynağı: dpa

Müsabaka beklenildiği gibi Barcelona'nın mutlak hâkimiyeti ile başladı. Bordo-mavililer her ne kadar oyuna hükmetse de, aradığı pozisyonlara girmekte zorlanıyordu.
Dakikalar 25. dakikayı gösterirken sahneye Adriano çıktı. Kalecinin büyük hatasından faydalanan futbolcu Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.
David Villa, maçın 36. dakikasında sakatlanarak sahayı terk etti. Al Sadd takımından iki savunma oyuncusuyla topa sahip olabilmek için mücadele ederken sakatlanan Villa’nın incik kemiğinde kırık olduğu açıklandı.
Al Sadd topu ayağında tutamıyor, hatta rakip yarı alana bile geçemiyordu. İlk yarının bitimine iki dakika kala ilk golün sahibi Adriano, Thiago Alcantara'nın pasını iyi değerlendirdi ve farkı ikiye çıkarttı.
picture

David Villa

Görsel kaynağı: Reuters

İkinci yarıda da oyunda manzara pek farklı değildi. 64. dakikada Lionel Messi'nin asisti sonrası Keita ağları bir kez daha sarstı. 3-0
Golden sonra Guardiola Maxwell'i Abidal'in yerine dahil ederken, Alexis Sanchez de yerini Cuenca'ya bıraktı.
81. dakikada oyuna sonradan giren Maxwell takımının dördüncü golünü kaydetti. Bu gol de karşılaşmanın skorunu belirleyen sayı oldu. Maçın son dakikalarında Al Saddlı oyuncular oldukça sert oynarken, Puyol ve Mascherano kısa süreli sakatlıklar yaşadı.
Barcelona favorisi olduğu maçı 4-0 kazanıp finale yükselirken, David Villa'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.
picture

Niang

Görsel kaynağı: AFP

Eski Fenerbahçeli Niang ve Galatasaraylı Keita ilk 11'de başladığı müsabakayı tamamlayamazken, Al Sadd beklendiği gibi çok etkisiz bir oyun ortaya koydu.
Santos ve Barcelona arasındaki final Pazar günü oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam