Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Real'in farkı Mesut Özil

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 30/01/2012 - 17:48 GMT+2

La Liga'da Real Madrid'in, bu sezon ezeli rakibi Barcelona'dan 7 puan farkla liderlik koltuğunda oturmasının 7 nedeninden birisinin, Mesut Özil'in bu sezonki iyi futboluna bağlı olduğu belirtildi.

mesut özil, real madrid, lyon

Görsel kaynağı: Reuters

La Liga'da sezonun 20. haftasında 52 puanla zirve koltuğunda oturan Real Madrid'in ardından ikinci sırada 45 puanla son iki yılın şampiyonu Barcelona geliyor. İspanya Kral Kupası'nda Barça'ya elenmesine rağmen Real Madrid'in ligde açık ara puan farkı yaratan yedi nedenini sıralayan Alman Kicker Dergisi, "Mesut Özil'in performansı iki yıl öncesindeki gibi çok verimli. 19 maçta bir gol atan Mesut'un golcülüğü henüz gelmedi. Mesut özellikle takımının attığı gollere asist yapıyor. Ondan beklenen performansına yaklaştı" ifadesini kullandı.
Mesut Özil de son haftalarda oynadığı futboldan memnun olduğunu belirterek, "Çok memnun ve sevinçliyim. Eğer takımımın başarısına katkı sağlıyorsam ne mutlu bana. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" şeklinde konuştu.
Hamit istenileni fazlasıyla yapıyor
Nedenlerden birisinin de Jose Mourinho'nun geniş bir kadro kurmasına bağlayan Kicker Dergisi, "Kadro o kadar geniş ki Nuri Şahin bile kadroya giremeyip tribünde oturuyor. Hamit Altıntop da şans bulduğunda kendisini gösterip başarılı futbola katkı sağlıyor. Türk Milli futbolcu kendisinden istenilenden daha fazlasını yapıyor" yorumunu yaptı.
Dergiye göre Real'i Barça'dan üstün kılan 7 neden şöyle sıralandı:
1. Mesut Özil'in yükselen performansı
2. Dayanıklılık ve sabırlık
3. Golcülük
4. Barcelona'nın deplasman zafiyeti
5. Futbolculardaki dinçlik
6. Geniş kadro ağı
7. Sinirlerine hakim olmak
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam