Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Arjantin Ligi - Arjantin'de taraftar şiddeti can aldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/07/2013 - 13:39 GMT+3

Arjantin'de Boca Juniors ile San Lorenzo arasında oynanacak hazırlık maçı öncesi çıkan silahlı çatışmada iki Boca Juniors taraftarı hayatını kaybetti.

Boca Juniors taraftar

Görsel kaynağı: Reuters

Arjantin'in köklü kulüplerinden Boca Juniors'un, San Lorenzo ile oynayacağı hazırlık maçından önce holigan taraftar gruplarının arasında çıkan silahlı çatışmada iki taraftar hayata gözlerini yumdu.
Buenos Aires'in iki ezeli takımı arasında oynanacak maç, stadın yakınında çıkan dehşet verici olay yüzünden iptal edildi. Hayatını kaybeden iki taraftarın adı henüz açıklanmazken, görgü tanıkları yaklaşık yüz el ateş açıldığını da iddia etti.
Arjantin Ulusal Güvenlik Müdürü Sergio Berni, suçu kulüp yetkililerine attı. Arjantin'de bir radyo programına katılan Berni, sezonun Ağustos ayında başlamasını önerip taraftara deplasman yasağı uygulanmasını tavsiye etti.
Taraftar şiddetinin gittikçe büyüyen bir problem olan Arjantin'de taraftarlar maçların oynanmasını bile engelliyor. Bu soruna karşı bir çözüm bulamamakla suçlanan Arjantin Futbol Federasyonu da taraftar şiddetinin daha büyük sosyal bir sorun olduğunu ileri sürdü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam