Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mısır Ligi'ndeki Zamalek -ENPPI maçından önce olaylar çıktı: 22 ölü

Eurosport Türkiye

Güncellendi 10/02/2015 - 09:34 GMT+2

Polis ile Zamalik futbol takımının taraftarları arasında çıkan çatışmada 22 kişinin öldüğü bildirildi.

Zamalek - ENPPI maçı öncesi polisle tarftarlar çatıştı

Görsel kaynağı: AA

Mısır'da, futbol takımı taraftarlarıyla polis arasında çıkan çatışmada 22 kişi hayatını kaybetti.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Zamalik ile ENPPI takımları arasında Hava Savunma Stadyumu'nda yapılan karşılaşma öncesinde, Zamalek takımının taraftarlarıyla polis arasında çatışma çıktı. Olaylarda 2 kişi vefat etti.
Mısır Başsavcısı Hişam Berakat, Mısır devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Hava Savunma Stadyumu önünde yaşanan olaylarda yaşamını yitiren 22 kişiye ait cenazenin hastane morguna götürüldüğünü söyledi.
Berakat, hayatını kaybedenlerin hastane morgunda incelenmesi ve hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların ifadelerinin alınması için başsavcılıktan 2 ekip görevlendirdiğini belirtti.
İçişleri Bakanlığından, konuya ilişkin yapılan yazlı açıklamada, "Hava Savunma Stadyumu önünde toplanan ve sayıları 10 bini aşan ellerinde bilet olmayan taraftarlar, giriş kapılarından ve duvarların üzerinden girmeye çalışırken oluşan izdihamda onlarca kişi yaralandı" denildi.
Hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "Emniyet güçleri, stada giden yolu kapatarak trafik akışını engelleyen, Zamalik takımının oyuncularını taşıyan otobüsü durduran ve bir polis aracını ateşe verenleri dağıttıktan sonra oyuncuların güvenli bir şekilde girişlerini sağladı" ifadesi kullanıldı.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da yaralanan 20 kişiden 19'unun taburcu edildiği, "olaylarda yaşamını yitiren 11 kişinin cenazesinin Yeni Kahire ve El-Benk el-Ehli hastanelerine nakledildiği" bildirildi.
Açıklamada, ölüm nedenlerine ilişkin "Cenazelerde izdiham ve çatışmalar sonucunda oluşan morluklar ve boyun kırıkları vardı. Cenazeler üzerinde kurşun izlerine rastlanmadı" ifadesine yer verildi.
Hastane ve emniyet kaynakları, Zamalik ile ENPPI takımları arasında Hava Savunma Stadyumu'nda yapılan karşılaşma öncesinde, Zamalik takımının taraftarlarıyla polis arasında çatışma çıktığını, olaylarda ölen ve yaralananlar olduğunu bildirmişti.
Öte yandan, Zamalek ve ENPPI takımları arasındaki maç 1-1 berabere tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam