Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

meksika brezilya

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/08/2012 - 19:37 GMT+3

Erkekler futbolunda Meksika, Brezilya’yı 2-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

meksika abd londra 2012

Görsel kaynağı: Reuters

Turnuvanın en büyük favorilerinden Brezilya, grupta üçte üç yapmıştı. Çeyrek finalde Honduras’ı 3-2, yarı finalde de Güney Kore’yi 3-0’la geçen Latin Amerika temsilcisi ile genç yaş turnuvalarının her zaman en büyük favorilerinden olan Meksika finalde karşı karşıya geldi.

Mücadeleye Meksika inanılmaz başladı. Daha saniyeler 30’u göstermeden Peralta ile Meksika öne geçmeyi başardı. Devrenin kalan kısmında ön aladan Brezilya’ya müthiş bir baskı uygulayan Orta Amerika temsilcisi üstün bir oyun ortaya koydu.

İkinci yarıda topun hakimi Brezilya olsa da etkili pozisyonlar hep Meksika’dan geldi. 75. dakikada ise Meksika’nın beklediği gol geldi. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Peralta net bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı.

Uzatma dakikalarında Hulk ceza alanında topla buluştu. Açısı daralmasına rağmen sert vurarak farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele 2-1 sona erdi. Böylece Meksika altın madalyanın sahibi oldu.

Meksika futbolda Olimpiyat tarihinin ilk madalyasını almış oldu. Brezilya'nın ise Olimpiyat tarihinde beşinci gümüş madalyası oldu. Sambacıların altın madalyası ise yok.

Wembley Stadı'nda oynanan mücadelede 86.162 taraftar vardı. Bu maç, herhangi bir spor dalında Londra 2012'de en çok izlenen organizasyon oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam