Platini ve Blatter hakim karşısına çıktı

Michel Platini'nin Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvurmasıyla açılan davada Sepp Blatter tanık olarak ifade verdi.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Futboldan 6 yıl men edilen UEFA Başkanı Michel Platini, cezasına yaptığı itirazın ardından Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) duruşmasına katılırken, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter ise tanık olarak ifade verdi.
İsviçre medyasında yer alan haberlere göre, Lozan kentinde basına kapalı gerçekleştirilen duruşma için Platini, Lozan'daki CAS merkez binasına TSİ 08.00'de giriş yaparken, Blatter ise 10.30'da duruşmaya katıldı.
Duruşma öncesinde basına konuşan Platini, cezasını kaldırılacağını umut ettiğini belirterek, "Bugün finali oynanan ve yeni başlayan bir maçtayız. Umarım sonuç iyi olacak. Umutluyum, kazanacağız." dedi. Blatter ise Platini'nin duruşmasında şahit olarak soruları cevaplandıracağını kaydetti.
CAS'ın Platini hakkındaki son kararını gelecek hafta açıklaması bekleniyor.
Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi̇yle FIFA, i̇ki̇ futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini, bu cezaya itirazda bulunarak CAS'a başvurmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam