Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Spor Bakanlığı'nın yabancı futbolcu kararı Rusya'yı karıştırdı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 14/07/2015 - 16:56 GMT+3

Rusya Spor Bakanlığı'nın yabancı futbolcu sınırlamasında düzenlemeye gitmesi ülkede büyük tepki topladı.

Hulk

Görsel kaynağı: Eurosport

Rusya Spor Bakanlığı'nın aaldığı karara göre gelecek sezon takımlar sahada sadece 6 yabancı futbolcu ile mücadele edebilecek. Alınan bu karara ise Rus ekipleri büyük tepki gösterdi.
Spor Bakanı Nikita Pavlovich Simonyan ise yaptığı açıklamada "Yeni düzen oybirliğiyle kabul edildi ve sadece bir kişi bu duruma karşı geldi." dedi.
Geçen sezon takımlar sahaya sadece 7 yabancı futbolcu ise çıkabiliyordu. Geçen sezon Rusya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada takımların kadrolarında 25 futbolcu bulundurabilecekleri ve bunların 10 tanesi yabancı futbolcu olabilecekti. Ayrıca bu 10 yabancı futbolcunun tamamı ise sahada yer alabilmesi açıklanmıştı.
Fakat Rusya Spor Bakanlığı bunun tam aksi yönünde sürpriz bir karara imza atarak futbol kulüplerini zor durumda bıraktı. Milli Takım'ı düşündükleri için bu kararı alan bakanlı 6+5 sistemini uygulayacaklarını belirtti.
Rusya'nın önde gelen kulüpleri Zenit St Petersburg, CSKA Moscow ve Lokomotiv Moscow bu konuda tepkilerini belli etti.
Zenit teknik direktörü Andre Villas-Boas, "Bu yeni sistem Rus futbolunun gelişiminin sonu olacak. Hulk, Witsel, Javi Garcia gibi isimleri takımdan alırsan Rusya şampiyonluğundan geriye ne kalacak? Kilit oyunculardan biri yabancı sınırı yüzünden oynamayınca diğerleri çalışmayacak ve forma için savaşmayacak. Bu çok kötü bir karardır ve futbolun sonu demektir." dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam