Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

eboue semih man united

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/09/2012 - 09:42 GMT+3

Manchester United karşısında forma giyecek Semih Kaya'ya Emmanuel Eboue eski takım arkadaşı Robin van Persie'yi anlatıyor.

emanuel eboue

Görsel kaynağı: AA

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Galatasaray'da, Manchester United ile yapılacak Şampiyonlar Ligi maçının heyecanı yaşanıyor. Old Trafford'da sarı kırmızılıları zorlayacak isimlerin başında ise kuşkusuz Robin Van Persie geliyor… İngiliz ekibinin 24 milyon Sterlin ödeyerek transfer ettiği Hollandalı golcüyü, kritik maçta Semih Kaya savunacak. Teknik direktör Fatih Terim, Cris'in tecrübesine karşın yavaş olması nedeniyle bu görevi Semih'e verdi. Büyük bir sorumlulukla karşılaşan genç futbolcuya ilk destek de takım içinden geldi. Van Persie ile 6 yıl Arsenal'de birlikte oynayan Eboue, Hollandalı yıldızın tüm özelliklerini Semih'e anlattı.
Hollanda maçından tecrübesi var
Eboue, Hürriyet'e bu eşleşmeyi değerlendirirken Semih'e güvendiğini söyledi. Van Persie'ye ve Manchester United'a saygı duyduğunu belirten Fildişili futbolcu, “Van Persie çok yetenekli bir oyuncu. Onunla uzun süre birlikte oynadım. Semih biraz sakin olsun yeterli. Ben ona güveniyorum. Van Persie'yi durdurabilir. Ayrıca Semih Hollanda milli maçında da Van Persie'ye karşı gayet iyi oynadı. Bu maçta daha dikkatli ve soğukkanlı olarak onu durduracaktır” dedi.
Semih ve Emre evlatlarım gibi
“Semih ve Emre Çolak benim evladım gibi” diyen ve takım içinde esprili kişiliği ile çok sevilen Eboue, M.United maçı hakkında da “Biz kendi oyunumuzu oynarsak bir sorun olmaz. Konsantre olup oyunumuza bakmalıyız. Böyle maçlarda iyi motive ve konsantre olmak çok önemli. En ufak bir hata bile sıkıntı yaratır” diye konuştu.
Cris'in ilk maçında Semih 11 yaşındaydı
G.Saray'ın savunmasında birlikte görev yapacak Cris ile Semih Kaya arasındaki yaş farkı dikkat çekiyor. Uzun süre Lyon forması giyen Cris, ilk Şampiyonlar Ligi maçına 18 Şubat 2003 tarihinde çıktı. Yarın kendisi ile beraber Old Trafford'da görev alacak Semih ise o tarihte sadece 11 yaşındaydı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam