Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

galatasaray braga arena

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/10/2012 - 00:41 GMT+3

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda Galatasaray, ikinci maçında Braga'ya Türk Telekom Arena'da 2-0 mağlup oldu.

semih kaya, fernando muslera, selcuk inan, galatasaray, braga

Görsel kaynağı: AA

6 yıl aradan sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçını Manchester United ile Old Trafford’da oynayan ve sergilediği futbolla büyük beğeni kazanan Galatasaray, gruptaki ikinci randevusunda Portekiz temsilcisi Braga’yı ağırladı. Braga ise ilk maçında sahasında Cluj’a sürpriz bir şekilde 2-0 mağlup olmuştu.

Mücadeleye Galatasaray oldukça tempolu başladı. 10 dakikalık periyot boyunca rakibinin topu kazanmasına bile neredeyse izin vermeyen Galatasaray, 6. dakikada Umut Bulut, 7. dakikada da Emre Çolak ile pozisyonları değerlendiremedi.

10. dakikadan sonra ise yine tempolu oynayan Galatasaray organize olmakta ise çok zorlandı. Özellikle Amrabat buluştuğu topları olumlu değerlendiremezken 27. dakikadaBraga’nın şok golü geldi. Üç kişiyle kontratağa çıkan Portekiz ekibinde Amoril’in vuruşu Muslera’dan dönerken Micael boş kaleye topu yuvarladı.

Golden sonra da Braga inanılmaz tehlikeler yakaladı. 33. dakikada Eder’in altıpastan yaptığı vuruşu Uruguaylı kaleci harika çıkardı.
Devrenin kalan kısmında Galatasaray baskı oluşturmaya çalışsa da gol gelmeyince ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci 45 dakikaya da Galatasaray tıpkı ilk devrede olduğu gibi çok istekli başladı. Aydın Yılmaz, Amrabat'ın yerine oyuna dahil olurken sarı-kırmızılılar net ataklar bulmakta çok zorlandı. 59. dakikada ise Galatasaray en net pozisyonunu buldu. Aydın Yılmaz'ın pasında Burak Yılmaz'ın sağ çaprazdan çok sert vuruşu kaleciyi geçmedi.

Kalan bölümde Galatasaray alınabilecek tüm riskleri aldı. 77. dakikada Aydın'ın ceza sahası dışından inanılmaz plasesi çatalda patladı. Sarı-kırmızılılar tüm baskısına rağmen golü bulamayınca Braga 90+4'te Alan'ın kontrataktan attığı golle skoru ilan etti: 2-0.

Bu sonuçla birlikte Braga üç puana yükselirken Galatasaray puansız son sırada yer alıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam