Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Napoli - Arsenal: 2-0 maç özeti / Napoli bu geceyi unutmayacak!

Çağrı Develioğlu

Güncellendi 12/12/2013 - 11:17 GMT+2

Şampiyonlar Ligi F Grubu'ndaki heyecan uzun süre unutulmayacak gibi... Arsenal'i 2-0 yenen Napoli, Marsilya'dan gelen haberle yıkıldı!

Pandev Arsenal Napoli

Görsel kaynağı: Eurosport

Şampiyonlar Ligi'nde çoğunluğun gözü kulağı F Grubu'nda oynanan iki maçtaydı. Mesut Özil'in formasını giydiği Arsenal, Napoli'ye konuk oldu. Grupta 9 puanla üçüncü sırada bulunan Napoli ise, yine 9 puanla ikinci sırada bulunan Borussia Dortmund'u ekarte edebilmek adına varını yoğunu ortaya koydu.
Arsenal rakibine göre nispeten daha rahattı. Öyle ki beraberlik her şekilde Arsenal'in üst tura çıkmasını sağlayacaktı. Napoli ise Şampiyonlar Ligi'ne devam edebilmek için saldırmaktan başka plan düşünemiyordu. Üstelik Dortmund'un da puan kaybetmesini bekleyecekti.
73. dakikaya kadar iki takım da gol perdesini açamadı. O dakikada ise sahneye Real Madrid'den transfer edilen Higuain çıktı. Gonzalo Higuain, Callejon'dan akıl dolu pası aldıktan sonra defans oyuncularının arasından sıyrıldı ve yaptığı isabetli vuruşla kaleciyi geçti. Top sağ alt köşeden ağlara gitti. İki dakika sonra ikinci sarı kartı gören Mikel Arteta Arsenal'i 10 kişi bıraktı. İşler Napoli'nin lehine gidiyor gibiydi.
Arsene Wenger'in öğrencileri gol için saldırsa da eşitlik sayısını bulamadı. Ardından son dakikalarda napoli'nin ikinci golü geldi. Kulağını Marsilya'ya çeviren Napoli, Dortmund'un gol sesini duyunca bir anda kendini grubun ikinci sırasında buluverdi. Böylece Napoli, Avrupa Ligi'nin yolunu tutarken, Mesut Özil ve arkadaşları Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura ikinci sırada çıkabildi. Borussia Dortmund ise kabusu son anda rüyaya çevirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam