Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Borussia Dortmund, Malaga'yı yenip yarı finale yükseldi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/04/2013 - 09:36 GMT+3

0-0’ın rövanşında Malaga’yı 3-2 yenen Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi. Dortmund'a turu getiren golleri uzatma dakikalarında Marco Reus ile Felipe Santana kaydetti.

Felipe Santana - Borussia Dortmund

Görsel kaynağı: Reuters

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 0-0’ın rövanşında Borussia Dortmund ile Malaga, Dortmund’un evi Signal Iduna Park’ta karşı karşıya geldi.
Maça ev sahibi Dortmund atak başladı. 16’da Robert Lewandowski’nin aşırtma denemesinden sonuç çıkmadı.
25’te ise Malaga ilk ciddi atağında golü buldu. Tecrübeli futbolcu Joaquin ceza sahası yayının oralardan düzgün bir vuruşla Weidenfeller’i avladı.
İlk yarının sonlarına doğru ise ev sahibinin beraberlik sayısı geldi. İnanılmaz bir kontratak en sonunda Lewandowski’ye geldi, Polonyalı golcü şahane gol vuruşu yaparak maçı 1-1’e getirdi.
İkinci yarıda Malaga savunmasını bir türlü geçemeyen Dortmund, tur için gerekli olan golü bulamadı.
82. dakika ise maçı bitiren hareketi Malaga yaptı. Julio Baptista kaleciyle karşı karşıya plaseyi bıraktı, ağlara doğru giden topa Eliseu dokundu ve İspanyol ekibi 2-1 öne geçti.
Ancak Dortmund uzatmalarda küllerinde doğdu. Önce Marco Reus, sonra ise Felipe Santana’nın golleriyle Borussia Dortmund maçı 3-2 kazanıp Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi.
picture

Reus umutlandırdı

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş