Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Bülent Timurlenk: İbre Schalke'den yana

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/03/2013 - 11:25 GMT+2

Sabah gazetesi yazarı ve Lig TV yorumcusu Bülent Timurlenk, Schalke 04-Galatasaray maçı öncesinde Eurosport.com Türkiye'nin sorularını yanıtladı.

galatasaray, schalke, melo, jones, selçuk inan

Görsel kaynağı: AA

Kuralar çekildiğinden beri iki takımda da çok şey değişti. İki takımın da kura çekildikten sonra ve şimdiki durumlarını değerlendirebilir misiniz?
Kuradaki diğer takımlara baktığımızda Schalke 04’ün en iyi eşleşme olduğunu gördük. Avantajlı bir kuraydı. Ancak ben o zaman da Schalke’nin eşleşmede bir adım önde olduğunu düşünüyordum. Fakat aradan geçen zamanda Schalke 04’ün yaşadığı sakatlıklar, aldığı kötü sonuçlarla birlikte işin rengi değişti. Rüzgar bir anda tersine döndü. Çünkü Galatasaray da bu dönemde Wesley Sneijder ve Didier Drogba iki yıldızı transfer etti.

Schalke de o vaziyetteyken Galatasaray bir anda favori haline geldi. Fakat ilk maçta Schalke sezonun en iyi futbolunu oynadı. Topa daha çok sahip olmaları, rahat pas yapabilmeleri onlara özgüven aşıladı. Futbolun da her zaman yıldızlarla oynanmadığını bir kez daha gördük.

Sonrasında haftasonu Dortmund karşısında da gördük ki Galatasaray maçı Schalke 04’ü kendine getirmiş. Arada Wolfsburg'a dört gol attılar ama biz bunu Dortmund maçında daha net gördük.

Kuralar çekildiğinden beri Schalke gaza basarken Galatasaray gaz kesti. Ben bu sezonki kadroyu biraz Barcelona’nın fantastik dörtlüsünün (Ronaldinho, Henry, Eto’o, Messi) sahada olduğu kadroya benzetiyorum. Drogba, Burak, Sneijder ve Selçuk gibi oyuncular ilk 11’de sahaya çıkıyor. Ama bu takım Eskişehirspor ve Gençlerbirliği maçlarında gol atamadı. Bu takımlara gol atamayan bir Galatasaray’ın Schalke’ye gol atması ise çok zor.

Burada ise iki argüman devreye giriyor:
1-) Galatasaray bu sezon büyük maçları iyi oynuyor. Ligde ne kadar tökezlese de ardından çıkılan Cluj gibi, Manchester United gibi, Braga gibi önemli maçları kazanmayı başardılar. Veltins Arena’da da böyle olabilir.
2-) Galatasaray’ın turu geçmesi hiçkimse için tesadüf olmayacak. Çünkü buraları oynamaya alışmış bir kadro yapısı var.

Yine de Galatasaray’ın hücum verimsizliği ibreyi Schalke’ye doğru kaydırıyor.

Galatasaray bu akşam sahaya nasıl bir taktik dizilişle çıkmalı?
Ortada çok net bir futbol gerçeği var. Böylesine büyük maçlarda, önemli takımlarla oynadığınız maçlarda orta sahayı kontrol edemezseniz maçı büyük ihtimalle kaybedersiniz. Ama Galatasaray’da Burak Yılmaz ve Drogba gerçeği var. İkisi de çok üst düzey santrafor oldukları için ilk 11’den kesilmeleri de zor. Bir de Sneijder. Bu üçünün oynadığı bir durumda orta sahayı da ele geçirmek zor.

Galatasaray aslında oldukça sorunlu. Bugün sahaya Drogba, Burak veya Sneijder’den herhangi biri ilk 11’de çıkmazsa herhangi bir elenme durumunda “Neden oynatılmadı” eleştirileri yapılacak.

Bugün Sneijder yedek kalırsa şaşırmam. Gençlerbirliği maçında erkenden kenara alındı. Bir de şöyle bir gerçek var. Galatasaray son üç maçtır kenardan çok kötü yönetiliyor. Eskiden olduğu gibi sahada üç santrafor olursa daha çok gol atarım diye bir şey kalmadı artık.

Bugün, İstanbul’da yenen gol en büyük dezavantaj olacak. En kritik nokta ise Galatasaray’ın ilk golü atması. Zira ilk golü Galatasaray kalesinde görürse çok büyük sıkıntı olur.

Sizce bu akşam maçın favorisi kim?
Elbette Schalke 04. Arena’da nasıl oynayabileceklerini gösterdiler. Özgüvenleri üst seviyeye çıktı. Eksikleri yine var tabii ki ama Galatasaray’a göre psikolojik üstünlükleri de var.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam