Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Dev maç Cüneyt Çakır’ın

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/03/2013 - 13:36 GMT+2

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester United’ın Real Madrid’i konuk edeceği maçta Cüneyt Çakır düdük çalacak.

chelsea, barcelona, cüneyt cakir, çakir, drogba

Görsel kaynağı: Reuters

Şampiyonar Ligi son 16 turunun en önemli maçı olan Manchester United - Real Madrid eşleşmesinin rövanş karşılaşmasının hakemliğini Cüneyt Çakır yapacak.

2010-11 sezonunda Şampiyonlar Ligi gurup maçlarında yönettiği Rubin Kazan-Barcelona maçıyla hem 10 yıl aradan sonra bir Türk hakem Şampiyonlar Ligi'nde görev almış hem de Çakır, bu ligde Doğan Babacan ve Ahmet Çakar'dan sonra maç yöneten 3. Türk hakemi olmayı başarmıştı.

Geçen sezon Barcelona ile Chelsea’nin yarı final rövanş karşılaşmasında düdük çalan tecrübeli hakem, 16 Aralık 2012 Corinthians ile Chelsea arasında oynanan FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalini de yönetmişti.

Cüneyt Çakır’ın düdük çalacağı karşılaşma 5 Mart Salı günü Old Trafford’da oynanacak.

2009 yılında UEFA Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde görev alan Çakır, 2010 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde Fulham ile Hamburg arasındaki yarı final rövanş maçını yönetti. 2011 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da görev yapan tecrübeli hakem, geçen yıl kariyerinin zirvesine çıktı. Barcelona ile Chelsea arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında düdük çalan Çakır, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da grup maçlarının yanı sıra, yarı finalde Portekiz-İspanya maçında görev yapma başarısı gösterdi. Çakır son olarak Avrupa kıtasını temsilen gittiği 2013 FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın açılış ve final maçını yönetti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam