Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Dortmund mutlu dönüyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/02/2013 - 23:39 GMT+2

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Shakhtar Donetsk'e konuk olan Borussia Dortmund 2-2'lik beraberlikle rövanş öncesi avantaj sağladı.

Shakhtar Donetsk Borussia Dortmund

Görsel kaynağı: Reuters

Gruplarda Real Madrid, Ajax ve Manchester City ile üst tura çıkmak için mücadele eden ve lider olarak son 16 takım arasına kalan Borussi Dortmund, Chelsea’yi saf dışı bırakarak Juventus’un ardından ikinci olarak üst tura çıkan Shakhtar Donetsk’e konuk oldu.

Karşılaşmaya konuk ekip etkili başladı. Şampiyonlar Ligi’nde eleme turu tarihindeki en genç 11’le maça başlayann Dortmund Blaszcykowski ve Lewandowski ile rakip kaleyi yoklarken , ev sahibi yavaş yavaş oyuna ortak olan Shakhtar 31’de aradığı golü bulmayı başardı. Srna’nın fileleri havalandırmasıyla öne geçen Lucescu’nun öğrencileri bu avantajını 41’e kadar korudu. Mario Götze’nin asistinde Lewandowski ile skora denge geldi.

İlk 45 dakika 1-1 eşitlikle geçilirken Jurgen Klopp’un takımı ikinci gol için yüklendi. 68’te Douglas’ın fileleri havalandırmasıyla tekrar öne geçene Shakhtar skor avantajıyla oyunun kontrolünü ele geçirdi.

Kalan dakikalarda beraberlik için bastıran Alman temsilcisi aradığı golü 87'de buldu. Marcel Schmelzer'in pasında golü bulan Mats Hummels karşılaşmanın skorunu 2-2 olarak tayin etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam